Staycation Clarion Helsingissä

Lähdin elämäni ensimmäiselle staycationille neljän lapsen ja yhden aikuisen kanssa elokuussa. Olen aikaisemmin pitänyt staycationeita keskiluokkaisena pröystäilynä. Matkustussuositusten jälleen kiristyessä, päätin minäkin kokeilla lähilomaa.


Varasimme huoneet muutamaa päivää aikaisemmin Clarionin nettisivuilta. Kävin kyselemässä tietoa huoneista paikan päällä, mutta hinta oli huokeampi netistä varattuna. Nettivarauksessa ei kuitenkaan käynyt selväksi kaikki yksityiskohdat ja en ollut osannut kysyä kaikkia kysymyksiä vieraillessani hotellilla. Olimme varanneet kaksi superior-huonetta väliovella ja kahdella varavuoteella. Paikan päällä selvisi, että väliovellisiin huoneisiin mahtui vain toiseen lisävuode. Päätimme, että lapset nukkuvat isommassa huoneessa siskonpedissä ja teini saa oman sängyn. Aikuiset majoittuvat pienemmässä huoneessa. Olimme valinneet superior-huoneet, sillä niihin sisältyi kylpytakit ja tohvelit sekä aikuisille että lapsille. Kylpytakeissa oli helppo siirtyä isolla porukalla kylpyläosastolle.Huoneet olivat tyylikkäät ja meillä oli isommassa huoneessa kylpyamme. Maisema oli Länsisatamaan päin. Huoneen hinta elokuisena arkipäivänä oli 107 euroa netistä varattuna.


Olin nähnyt useita kuvia Clarionin uima-altaasta ja epäilin, että oliko kuviin valittu vain hyvät kuvakulmat ja oikeasti paikka ei olisi niin hieno. Päinvastoin allas oli suurempi kuin kuvissa ja ikkuna altaan pohjassa yllätti meidät kaikki. Vierailumme aikaan oli aurinkoista, joten sukeltaessa näki Hietalahti. Uima-allas on syvä, joten lapsilla pitää olla kellukkeet, jos he eivät osaa uida.

Aamupala oli hotellin tasoon nähden surkea. Kaikkea oli, mutta ei mitään erityistä muun muassa sämpylät olivat kuivahtaneita ja kalat puuttuivat. Olin vain paria viikkoa aiemmin yöpynyt Oslossa Clarion Hub -hotellissa, jossa söin ehkä elämäni parhaan aamupalan.Illalla kävimme lasten kanssa Sky baarissa. Aikaisemmin sinne on päässyt lasten seurassa vain kello 17-18, mutta nyt saimme mennä myöhemmin. Vaikka hotelli oli vierailumme aikaan tyhjä niin baari sen sijaan oli täydempi. Joimme talon omat versiot mojitosta ja rehellisesti sanottuna pidän alkuperäisestä reseptistä enemmän.

Illallista söimme hotellin lähellä nepalilaisessa ravintolassa. Lähiravintoloiden tarjonta on kulinaristille ehkä vähän suppeahko, mutta lapsikatraan kanssa matkustavalle vaihtoehtoina löytyy myös Hesburger sekä Subway. Hotellin oma ravintola löytyy pohjakerroksesta.

Staycation oli meistä oikein onnistunut irtiotto. Lapset suunnittelevat jo uutta reissua hotellille ja aikuisillekin se toi pientä vaihtelua arkeen.9 vastausta artikkeliin “Staycation Clarion Helsingissä”

 1. En ole ajatellut Staycationeita pröystäilynä, mutta minun on vaan ollut vaikea ajatella, että miksi yöpyisin taksimatkan päässä kodistani 🙂 Mutta jonkun tilaisuuden jatkoksi päädyin minäkin yöpymään tuolla ja tietysti myös testaamaan tuon altaan ja nyttemmin kun usein ajamme hotellin ohi, on kiva ajatella, että mekin olemme tuossa altaassa hetken uiskennelleet!

  Tykkää

 2. Tuo Sky Bar on kyllä varsin ihana näkymiltään ja tunnelmiltaan ainakin iltapimeän aikaan – olen siellä joskus käynyt. Mutta sitä en tiennyt, että uima-altaassa on pohjaikkuna – Kuulostaapa kiehtovalta! Ja harmi, ettei aamiainen säväyttänyt.

  Tykkää

 3. Nuo maisemat ylhäältä ovat kyllä huikeat ja Sky barissa on tullut käytyä alkuvuonna kutsuvierastilaisuudessa. Tykkäsin kovasti, mutta muutoin hotelli on vielä täysin kokematta. Kiinnostaisi kyllä tuo upean näköinen uima-allas testata! 🙂 Ehkä tulemme täältä Tampereelta tekemään reissun Helsinkiin vielä tässä syksyn aikana ja katsomaan nuo näkymät ominkin silmin. Katsotaan, olisiko aamiaiselle sitten ilmaantunut parannusta, heh. 🙂 Kivan oloinen staycation teillä kyllä!

  Tykkää

 4. Vaude toi uima-altaan pohjaikkuna! Huikeat maisemat kyllä tuolta Skybarista. Clarion on varmaan lähimpänä kylpylähotellia, mitä Helsingistä löytyy. Yritettiin miehen kanssa miettiä, onko täällä sellaisia, mutta ei keksitty muita kuin tämä Clarion, eikä sielläkään ole poreallasta vissiinkään. Mutta staycationille voisin kyllä Clarioniin suunnata. Harmi jos aamupala on surkea, sehän on iso osa hotellielämystä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: