Holiday Club Saimaa

Ainutlaatuinen Cirque de Saimaa -kylpylä sijaitsee Holiday Club Saimaalla. Siellä voi uida diskovalojen välkkyessä tai nousta lavalle vesisuihkujen keskelle tanssimaan. Lapset ihastuivat tähän kylpylään ensisilmäyksellä.

Hotelli

Olimme alun perin varanneet huoneen Castle-puolelta. Check-in vaiheessa vaihdoimme huoneen Club-puolellle, koska silloin meidän oli mahdollisuus saada yksi iso sänky ja isommalle lapselle oma sänky. Castle-puolella olisimme jakaneet yhden kaksi metriä leveän sängyn kolmen kesken.

Huone oli kaunis ja meillä oli ranskalainenparveke. Näkymä ei mielestäni ollut Saimaan hotelliksi kovinkaan kummoinen, mutta lasten mielestä oli hauskaa, että huoneestamme näkyi vesiliukumäki. Minua taas häiritsi lastauslaituri ja parkkipaikka.

Huoneen varustukseen kuului jääkaappi, mikä on suuri plussa lasten kanssa matkustaessa. Vedenkeitin löytyi myös mutta ei kahvia tai teetä.Erityisen maininnan haluan antaa siivoojalle, joka oli peitellyt kauniisti lasten lelut sänkyihin huonesiivouksen yhteydessä. Lapset olivat kovin innoissaan tästä.

Kylpylä

Monet suomalaiset kylpylät ovat korkeita valoisia tiloja kuten, Caribia, Eden, Laajavuori tai Tampereen kylpylä. Saimaa tekee poikkeuksen. Kylpylä on pimeä tila, jossa noin puolentunnin välein vilkkuvat diskovalot. Yhtä isoa allasta ei ole vaan kylpylää kiertää jokimainen kapea väylä. Ihan pienille lapsille on kahluuallas, vähän isommille on pieni allas ja 8-vuotiaille ja sitä vanhemmille on kaksi liukumäkeä. Lapsille kylpylä on huikea kokemus, mutta aikuisten rentoutumislomalle tämä ei ole paras paikka. Erikoisuutena on muun muassa iglusauna, jossa pyörii piirretyt telkkarissa.

Ruoka

Hotellissa on useampi ravintola ja iso aamiaistila. Olimme hotellissa heti koronarajoitusten jälkeen, joten aamiaisella ei ollut buffettia ja vain yksi ravintola oli auki. Normaalisti hotellissa on useampi ravintola ja syötävää löytyy varmasti jokaisen makuun.

Tekemistä

Kylpylässä oli lyhyemmät aukioloajat, mutta ehdimme käydä siellä kolme kertaa meidän vierailumme aikana. Kerran pelasimme minigolfia ja kävimme molempina iltoina iltakävelyllä. Alueella on loistavat leikkipaikat: hotellin vastaanottoa vastapäätä ja toinen aivan rannan tuntumassa. Aika kului nopeasti emmekä kaivanneet muita aktiviteettejä. Tarjolla olisi myös ollut jalkapallogolfia ja kiipeilypuisto. Hotellista löytyy myös jäähalli. Lapsille tekemistä riittää Angry Birds -sisäpuistossa, joka on hotellin lähettyvillä.

15 vastausta artikkeliin “Holiday Club Saimaa”

 1. Mä olen ollut ainoastaan Holiday Clubin kylpylöistä Turun Karibiassa, joka oli ihan toimiva, mutta täytyy kyllä myöntää, että innostun yleensä enemmän kylpylälomista aikuisten kesken. Jotenkin se kammottava härdelli lapsille suunnatuissa kylpylöissä saa aikaan hiukan ahdistavia tunteita 😁 Tosin tämähän kyllä kuulostaa tavallaan ihan hyvältä ja kokemisen arvoiselta paikalta.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi Outi. Meillä kävi oli vähän tuuria kun hotelli ja kylpylä olivat aika tyhjiä kesän alussa niin oli sitä härdelliä vähemmän kuin yleensä. Saimaa on mielestäni enemmän lasten kylpylä eli jos haluaa vain aikuisten rentoutusloman niin sitten joku muu paikka on parempi.

   Tykkää

 2. Tämä vaikuttaa vähän erilaiselta kylpylältä, sinne kannattaisi ehdottomasti mennä lasten kanssa. Täytyypä pitää mielessä. Kun vierailen kylpylöissä aikuisseurassa suosin vähän rauhallisempaa menoa ja omaa rauhaa.

  Tykkää

 3. Me ollaan kans kylpyläihmisiä ja menossa itseasiassa ekaa kertaa Tampereelle nyt tulevana viikonloppuna – ihan aikuisten kesken tosin. Saimaa on aina kiehtonut tuon ihanan sijaintinsa takia, ja vaikuttaa tosiaan olevan nappivalinta lapsiperheille. Toi kylpylä kuulostaa tosiaan aika eksoottiselta, selkeästi lapsia varten suunniteltu.

  Tykkää

  1. Kiitos kun jätit kommentin Sonja. Lapset ihastuivat tähän kylpylään ensisilmäyksellä ja alkoivat heti miettimään uutta reissua. Välimatka Helsingistä vähän rajoittaa, sillä matka kylpylään kestää autolla kolme tuntia.
   Ihanaa Tampere-viikonloppua teille!

   Tykkää

 4. Outin tavoin olen käynyt HC:n kylpylöistä vain Caribialla. Parin kuukauden kuluttua menen testaamaan Tampereen kylpylän. En tiennytkään, että Saimaan kylpylä on suunnattu enemmän lapsiperheille. Kun omat lapset jo aikuisia, ei tuollainen meno enää houkuttele. Pyöriikö ne piirretyt siellä siis jatkuvasti?

  Tykkää

  1. Iglusaunassa piirretyt pyörivät jatkuvasti, mutta tarjolla on toki muitakin saunoja. Holiday Club ei varmaan ole suunnitellut kylpylää erityisesti lapsiperheille. Veikkaisin, että kohderyhmänä on ollut myös venäläiset. Vallitsevan tilanteen takia me emme venäjää kuulleet laisinkaan.

   Tykkää

 5. Saimaalla riittää kyllä paljon tekemistä ja tuntuu, että valinnan varaa on yllin kyllin mikä on mielestäni vaan positiivinen asia. Viimeksi tuolla lomaillessa en edes ennättänyt kylpylään. Se kertoo siitä, että tekemistä riitti kylpylän ulkopuolellakin. Kun kävin tuolla kylpylässä, niin menin ehkä sen verran iltaisella, että lapsia ei juurikaan ollut. Silloin se sopi ainakin oikein hyvin aikuiseen makuun ja liukumäki oli aivan sairaan hauska! Testasitko? 😉

  Tykkää

  1. Pääsin testaamaan vain sen pienimmän vesiliukumäen kun en voinut jättää pienempää lasta yksin, mutta sekin oli todella hauska. Tekemistä todella riittää hotellin ulkopuolella ja siksi ajattelenkin, että kylpylä ei olisi se ykköskohde kun reissaa ilman lapsia.

   Tykkää

 6. Julkisivusta tuli heti mieleen Kampin kappeli 😀 Mulla on kanssa aina huonoa tuuria, noiden huoneiden ikkunoiden suhteen, usein ne ovat lastauslaiturille ja roskakatoksiin… Itse en kylpylöistä niinkään välitä, mutta toki patikointireissun jälkeen voisi olla aika jees. Missä kaupungissa tämä kylpylä on?

  Tykkää

  1. Holiday Club Saimaa sijaitsee Lappeenrannassa, mutta aivan Imatran rajalla. Ihan lähettyvillä on mm Joutsenon parantola ja Imatran kylpylä.
   Lapsia ei tosiaan takapihan maisemat haitanneet, mutta itse olisin mielummin katsellut vähän kauniimpaa maisemaa hotellihuoneesta.

   Tykkää

 7. Noista discovaloista tulee mieleen Serenassa järjestetyt Pacifique-bileet, joissa meno ei todellakaan ollut lapsille sopivaa. Nyt 15 vuotta myöhemmin, en enää oikein innostu tuollaisista discovaloista kylpylässä, mutta ehkä ne olisi kerran kokemisen arvoinen juttu.

  Tykkää

  1. Kyllähän tätä voi kokeilla ja hotellin katolla oli ehkä enemmän aikuiseen makuun pieni sauna ja allas, mutta ne olivat kiinni vierailumme aikaan. Tekemistä varmasti löytyy hotellin ympäristöstä, vaikka ei diskobileistä innostuisi.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: