Holiday Club Saimaa

Ainutlaatuinen Cirque de Saimaa -kylpylä sijaitsee Holiday Club Saimaalla. Siellä voi uida diskovalojen välkkyessä tai nousta lavalle vesisuihkujen keskelle tanssimaan. Lapset ihastuivat tähän kylpylään ensisilmäyksellä.

Hotelli

Olimme alun perin varanneet huoneen Castle-puolelta. Check-in vaiheessa vaihdoimme huoneen Club-puolellle, koska silloin meidän oli mahdollisuus saada yksi iso sänky ja isommalle lapselle oma sänky. Castle-puolella olisimme jakaneet yhden kaksi metriä leveän sängyn kolmen kesken.

Huone oli kaunis ja meillä oli ranskalainenparveke. Näkymä ei mielestäni ollut Saimaan hotelliksi kovinkaan kummoinen, mutta lasten mielestä oli hauskaa, että huoneestamme näkyi vesiliukumäki. Minua taas häiritsi lastauslaituri ja parkkipaikka.

Huoneen varustukseen kuului jääkaappi, mikä on suuri plussa lasten kanssa matkustaessa. Vedenkeitin löytyi myös mutta ei kahvia tai teetä.Erityisen maininnan haluan antaa siivoojalle, joka oli peitellyt kauniisti lasten lelut sänkyihin huonesiivouksen yhteydessä. Lapset olivat kovin innoissaan tästä.

Kylpylä

Monet suomalaiset kylpylät ovat korkeita valoisia tiloja kuten, Caribia, Eden, Laajavuori tai Tampereen kylpylä. Saimaa tekee poikkeuksen. Kylpylä on pimeä tila, jossa noin puolentunnin välein vilkkuvat diskovalot. Yhtä isoa allasta ei ole vaan kylpylää kiertää jokimainen kapea väylä. Ihan pienille lapsille on kahluuallas, vähän isommille on pieni allas ja 8-vuotiaille ja sitä vanhemmille on kaksi liukumäkeä. Lapsille kylpylä on huikea kokemus, mutta aikuisten rentoutumislomalle tämä ei ole paras paikka. Erikoisuutena on muun muassa iglusauna, jossa pyörii piirretyt telkkarissa.

Ruoka

Hotellissa on useampi ravintola ja iso aamiaistila. Olimme hotellissa heti koronarajoitusten jälkeen, joten aamiaisella ei ollut buffettia ja vain yksi ravintola oli auki. Normaalisti hotellissa on useampi ravintola ja syötävää löytyy varmasti jokaisen makuun.

Tekemistä

Kylpylässä oli lyhyemmät aukioloajat, mutta ehdimme käydä siellä kolme kertaa meidän vierailumme aikana. Kerran pelasimme minigolfia ja kävimme molempina iltoina iltakävelyllä. Alueella on loistavat leikkipaikat: hotellin vastaanottoa vastapäätä ja toinen aivan rannan tuntumassa. Aika kului nopeasti emmekä kaivanneet muita aktiviteettejä. Tarjolla olisi myös ollut jalkapallogolfia ja kiipeilypuisto. Hotellista löytyy myös jäähalli. Lapsille tekemistä riittää Angry Birds -sisäpuistossa, joka on hotellin lähettyvillä.

6 vastausta artikkeliin “Holiday Club Saimaa”

 1. Mä olen ollut ainoastaan Holiday Clubin kylpylöistä Turun Karibiassa, joka oli ihan toimiva, mutta täytyy kyllä myöntää, että innostun yleensä enemmän kylpylälomista aikuisten kesken. Jotenkin se kammottava härdelli lapsille suunnatuissa kylpylöissä saa aikaan hiukan ahdistavia tunteita 😁 Tosin tämähän kyllä kuulostaa tavallaan ihan hyvältä ja kokemisen arvoiselta paikalta.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi Outi. Meillä kävi oli vähän tuuria kun hotelli ja kylpylä olivat aika tyhjiä kesän alussa niin oli sitä härdelliä vähemmän kuin yleensä. Saimaa on mielestäni enemmän lasten kylpylä eli jos haluaa vain aikuisten rentoutusloman niin sitten joku muu paikka on parempi.

   Tykkää

 2. Tämä vaikuttaa vähän erilaiselta kylpylältä, sinne kannattaisi ehdottomasti mennä lasten kanssa. Täytyypä pitää mielessä. Kun vierailen kylpylöissä aikuisseurassa suosin vähän rauhallisempaa menoa ja omaa rauhaa.

  Tykkää

 3. Me ollaan kans kylpyläihmisiä ja menossa itseasiassa ekaa kertaa Tampereelle nyt tulevana viikonloppuna – ihan aikuisten kesken tosin. Saimaa on aina kiehtonut tuon ihanan sijaintinsa takia, ja vaikuttaa tosiaan olevan nappivalinta lapsiperheille. Toi kylpylä kuulostaa tosiaan aika eksoottiselta, selkeästi lapsia varten suunniteltu.

  Tykkää

  1. Kiitos kun jätit kommentin Sonja. Lapset ihastuivat tähän kylpylään ensisilmäyksellä ja alkoivat heti miettimään uutta reissua. Välimatka Helsingistä vähän rajoittaa, sillä matka kylpylään kestää autolla kolme tuntia.
   Ihanaa Tampere-viikonloppua teille!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s