Päivä Ahvenanmaalla

 

0FCBBA39-4AD7-49E8-99C5-20DC76821F37

Ahvenanmaalla ensimmäinen vierailukohteemme oli Kastelholman linna. Kassalta saimme lapsille oman kartan, jonka tehtäviä lähdimme selvittämään. Lyyli ja Keisha innostuivat todella paljon tehtävistä. Jokaisesta arkusta löytyi palapeli, jonka koottuaan tiesi, että missä seuraava arkku sijaitsee.

D4AD16A5-35F1-4968-8A56-F9F79A9167B1
Tehtävää suorittamassa Kastelholman linnassa.

Viimeisessä kohteessa oli mahdollisuus kokeilla ritarin ja prinsessan vaatteita. Kotiin lähtiessä lapset saivat palkinnoiksi kultakolikot. Kastelholman linna ei ole valtaisa. Museo on linnan rauniot, joten vierailuun riittää alle tunti. Linnan vieressä on ulkoilmamuseo Jan Karlsgården.

444733F7-104F-4D09-A2C2-27BB5328BBB4
Mariebadin ulkoaltaan reunus leikkautuu maisemaan.

Illan ohjelmaksi valikoitui Mariebad, koska se oli ainoa Maarianhaminan nähtävyys, joka oli iltaisin auki. Mariebad  on uimahalli, joka on jo nähnyt ne loistokkaimmat päivänsä. Altaita on jokaisen uimarin tarpeisiin. Upein on ulkouima-allas, josta voi ihailla merenrantaa. Uinti aika on kolme tuntia. Allasvalikoima on niin monipuolinen, että se muistuttaa enemmänkin laadukasta kylpylää kuin kunnan uimahallia.

AC725C72-32E8-4FBE-B1CE-29D11FD7D2A6

Toisen Ahvenanmaa päivän ohjelma kutistui minigolfin pelaamiseen seikkailuradalla ja vierailuun kirpputorilla. Seikkailugolfissa on samalla tavalla radat kuin minigolfissa, mutta pelialue on yhtä kenttää. Esteet ovat vaikeampia kuin tavallisessa minigolfissa.

98B01073-CB63-438B-8483-20A2A440EB8C
Seikkailugolf eli Äventyrsgolfen.
 • Ahvenanmaalla on mahdollista kulkea bussilla, mutta oma auto tai polkupyörä on huomattavasti kätevämpi. Meillä meni todella paljon aikaa odotteluun sillä bussiaikataulut eivät ole yhteydessä laivojen aikataulujen kanssa.
 • Paikallisliikkenne lopettaa kulkemisen kello 18 ja laivamme lähti vasta puolelta öin. Maarianhamina on pieni kaupunki, mutta välimatkaa esimerkiksi uimahallilta satamaan on kolme kilometriä.
 • Ahvenanmaalla ei ollut väenpaljoutta missään, vaikka vierailimme siellä heinäkuun alussa. Meidän lisäksemme linnassa oli vain muutama vierailija ja samoin uimahallissa. Seikkailugolf oli ensimmäinen paikka, missä näimme paljon muita turisteja.

 

3 vastausta artikkeliin “Päivä Ahvenanmaalla”

 1. Me olemme liikkuneet Ahvenanmaalla vain autolla (tai veneellä), joten oikeastaan yllättävää, että julkisten kanssa on tuonkin verran haasteita. Toisaalta Maarianhaminassa ainakaan välimatkat eivät ole pitkiä, aikuisille siis.

  Tykkää

  1. Kiitos Pirkko kun kävit jättämässä kommentin. Yllättävintä minulle oli se, että bussi ei kulje satamasta silloin kun laiva saapuu ja bussia odotti meidän lisäksemme vain yksi matkustaja, joten paikalliset taitavat siirtyä satamasta pois omilla autoillaan. Kastelholmaan pääsi ihan portille bussilla ja matka oli edullinen, mutta olisimme ehtineet myös kotiseutumuseoon, jos emme olisi kuluttaneet niin paljon aikaa odotteluun. Taksin hinnan selvitin ja se olisi ollut 50€ satamasta Kastelholmaan eli aika tyyris.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: