Päivä Visbyssä

29C92A01-5D1F-4465-87B3-7A831BF91173
Äitini ja pikkuveljeni Gotlannissa. Nämä valkoiset kalliot muistan erityisen hyvin tältä matkalta.

Olen monta vuotta haaveillut matkasta Gotlantiin. Monen ikätoverin tavoin matkustin Sally Albatrossilla Visbyhyn päiväksi 80-luvun lopulla. Saaresta minulle jäi mieleen valkoiset kalliot ja Peppi Pitkätossun talo. Kuvista päätellen olemme käyneet myös Botaniska Trädgårdissa.

AEA01AC4-9B0B-4A17-9402-412083851325
Tässä olemme lähdössä Helsingistä. 

Laivamatkasta muistan lasten leikkipaikan, joka oli tehty autokannelle. Siellä oli pomppulinna, joka oli harvinaisuus minun lapsuudessani. Muuta en muista laivasta.

FCADE39D-B0AB-4E60-BDDC-A84AFF6AB6BC
Pomppulinna autokannella. 

Ensi viikolla pääsen vihdoin takaisin Gotlantiin. Tälläkin kertaa päiväksi, mutta se tuntui sopivalta ajalta, koska  muuten matkoihin olisi mennyt niin pitkä aika, että meidän olisi täytynyt viettää ainakin kolme yötä perillä.

Gotlantiin voi matkustaa kolmea eri reittiä: lentämällä, lautalla Ruotsin Nynäshamista ja Silja Europan risteilyllä. Viimeinen olisi ollut meille erittäin mieluinen vaihtoehto sillä Lyyli rakastaa Silja Europaa. Harmi vain, että risteily aika hintava. Matka myydään ruokapakettien kanssa ja hintaa meidän matkalle B-hytissä olisi tullut 550 euroa ja risat. Lentämistä en edes harkinnut. Lautta Nynäshamista Visbyhyn kestää vain kolme ja puoli tuntia, mutta Tukholmasta Nynäshamiin on matkattava ensin busilla. Näin ollen matka Helsingistä Visbyhyn kestää noin vuorokauden. Meidän poppoolle se olisi tällä kertaa ollut liian pitkä matka, joten nyt kokeilemme ihan uutta reittiä Visbyhyn.

Visbyssä on heinäkuun alussa politiikkaviikko, jolloin kaupunkin täytyy Ruotsin poliitikoista ja kansalaisjärjestöistä. Sen takia Tukholmasta on mahdollisuus risteillä Visbyhyn päiväksi. Laiva pysähtyy matkalla Maarianhaminassa. Päätin kokeilla tätä vaihtoehtoista reittiä Visbyhyn ja nousemme laivaan Maarianhaminasta.

Laiva lähtee Ahvenanmaalta vasta puolelta öin, joten mistään kovinkaan lapsiystävällisestä reittivalinnasta ei ole kyse, mutta samalla ehdimme nähdä  muutaman kohteen Ahvenanmaalla.

8891F6E6-EC34-4DBA-AFE9-B3D9E74E2794
Sommarlandin kiipeilyteline
C6BDF98A-E925-4F4D-8890-4BA7E106F18F
Liukumäki Sommarlandissa. 

Visbyssä haluamme käydä Peppi Pitkätossun Huvikummussa ja sen ympärille rakennetussa Sommarlandissa ja Vattenlandissa. Sommarland oli olemassa jo viime visiitilläni, mutta oli silloin kuvista päätelleen enemmän käpylehmätyyliä kuin nykyinen huvipuisto. Vesipuistosta lapset ovat varmasti eniten innoissaan, mutta säätiedote ei lupaa kovinkaan lämmintä säätä meidän Visby-päivälle. Vanhankaupungin ehdimme kiertää vielä illalla Sommarlandin sulkeuduttua. Laiva lähtee takaisin Ahvenanmaalle yhdeksän maissa.

156F94F8-7EDC-485B-8612-88AFA6707938
Äidilläni oli tapana ostaa matkakohteista postikortteja, koska hänen ottamansa valokuvat olivat suttuisia. 

Jos aikaa jää niin toivoisin meidän ehtivän piipahtaa Botaniska Trädgårdissa, mutta saa nähdä minkälainen väen tungos kaupungissa on politiikkaviikkojen johdosta.

FB70A838-0DD4-4F02-9629-185BFE355A04
Jos pääsen Botaniska Trädgårdiin niin haluaisin ottaa tästä kuvasta uuden version.

Oletko käynyt Visbyssä? Mitä siellä ehtii tehdä yhdessä päivässä ilman autoa?

 

8 vastausta artikkeliin “Päivä Visbyssä”

 1. Tervetuloa Ahvenanmaan kautta!
  Visby on minulta vielä näkemättä, on kyllä (ruotsalaisen) mieheni kanssa monesti siitä puhuttu, mutta kun aika ei vain riitä ja Ruotsissa on mummuloiden lisäksi monta muutakin listalla olevaa kohdetta… ehkä ensi kesänä!

  Tykkää

  1. Kiitos Tiina kommentistasi. Tuo risteily Marianhaminasta Visbyhyn on todella kätevä, jos sielläpäin asuu. Harmi vain, että reitti kulkee vain tämän viikon ajan. Mukavaa päästä monen vuoden tauon jälkeen käymään myös Ahvenanmaalla.

   Tykkää

 2. Löysitpä hyvän vaihtoehtoisen reitin! Mä oon myös hinkunut Visbyhyn viimeiset pari vuotta (en edes tiedä miksi, ei ole aiempaa kokemusta sieltä), mutta saapa nähdä pääsenkö toteuttamaan haavettani tänäkään vuonna. Saisin kyllä sinne lennot Finnairin pisteillä, mutta siellä on ihan tajuttoman kalliit hotellit! Vielä jos yksin lähtee reissuun ja joutuu maksamaan 200 euroa / yö majoituksesta, niin kyllä alkaa löytyä muitakin kesälomahaaveita kummasti…

  Tykkää

  1. Kiitos Emma kommentistasi. Silläpä meidänkin ongelma ratkesi, että olemme yötä laivassa niin ei tarvitse sitten majoittua kalliisti ja kun yksi yö ei olisi edes riittänyt. Telttailu ei oikein saanut kannatusta lapsilta.

   Tykkää

   1. Jotkut matkanjärjestäjät tekevät kesäisin pakettimatkoja Visbyhyn. Muutama kerta on oltu sellaisella, on vuokrattu auto ja liikuttu saarella. Gotlanti on ollut tuttu minulle jo aiemmin mutta mieheni on vasta myöhemmin tutustunut tuohon ihanaan saareen.

    Tykkää

 3. Lentäminenkään ei mielestäni ole kovin hintava vaihtoehto, etenkin ajatellen sitä, että risteilyt Helsingistä ainakin ovat jossain määrin hinnakkaita. Ainakin muutama kesä sitten oli tarjolla suoria lentoja Helsingistä Visbyhyn.
  Me olemme käyneet Gotlannissa monta kertaa, mutta useimmiten hilpaisseet kaupungin ulkopuolelle. Visbyssä kuitenkin kannattaa esimerkiksi nousta kävelemään kaupungin muureille ja käydä vaikka katsomassa vierasvenesatamaa, jossa ainakin aikoinaan tapasi olla aika hulppeitakin ”Pappa betalar” -veneitä 🙂
  Tästä voisi löytyä jotain … https://meriharakka.net/2017/08/16/visby-tofta/

  Tykkää

 4. Olen opiskeluaikanani ollut kesätöissä Gotlannissa. Muutama kerta on nyt sitten käyty siellä kun tuli suorat lennot Helsingistä Visbyhyn. Gotlanti ja Visby ovat mulle seutua jota en unohda ikinä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: