Taigan kyydissä

linnamaki5
Taigalla on oma matkamuistomyymälä, jonne päädytään ajelun lopuksi.

Taiga on Linnanmäen suurpanostus ja vierailijoita uuteen vuoristorataan odotetaan ulkomaita myöten. Monta vuotta kestänyt rakennusprojekti on vihdoin saatu päätökseen ja Taiga avautui yleisölle 18. kesäkuuta.

Pääsin testaamaan Taigan pressipäivänä ensimmäisten joukossa. Laite oli aivan huikea kokemus. Linnanmäki on tilannut laitteen, joka takaa unohtumattomat kyydit hurjien laitteiden ystäville. Laite todella koettelee kyydissä olijaa: maksiminopeus on 106 km/h ja  laite kiepauttaa pään ylösalaisin neljä kertaa. Vauhti on sitä luokaa, ettei kyydissä olija täysin edes huomaa ympärimenoa. Menin kaksi kierrosta Taigan kyydissä. Ensimmäisestä kierroksesta löytyy video, Lähtöselvitetty Youtube -kanavalla. Katjalla oli mukana Gopro-kamera, jolla hän ikuisti matkamme. Lopussa on minun kommenttini heti kierroksen päätyttyä.

Taigan lehdistötilaisuudessa Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoi, että Linnanmäki ei halunnut mitään koko perheen laitetta. Siinä he ovat onnistuneet, sillä Taiga on täyttä tykitystä koko matkan ajan. Pituusraja laitteeseen on 140 cm, joten se rajaa jo pienimmät pois.

linnamaki1
Lähtöselvitetty-blogin Katjan kanssa ennen ensimmäistä liitoa.

10 miljoonan maksanut Taiga on Linnanmäen megasatsaus. Sen alta purettiin muutama Linnanmäen suosikkilaite pois ja väliaikainen Vekkula eli Pellen talo sijoitettiin pienten lasten Miniautojen paikalle. Pois sai lähteä myös Angry Birds -leikkipuisto. Kirjoitin muutoksista viime keväänä blogiin.

Lasten päivän säätiön puheenjohtaja Hannu Penttilä kertoi, että Taiga on pitkän tähtäimen sijoitus, jotta myös tulevaisuudessa rahaa saadaan kerättyä lastensuojelutyöhön. Viime vuonna lastensuojelutyöhön lahjoitettiin reilu neljä miljoonaa euroa. Kestää siis tovin, että laite maksaa itsensä takaisin.

linnamaki4
Taiga oli rakennustyömaa huhtikuun lopulla kun viimeksi kävin Linnanmäellä.

En ymmärrä mitään huvipuistobisneksestä, mutta ilmeisesti vain hurjilla laitteilla voidaan tehdä rahaa. Linnanmäellä on Pohjoismaiden laajin laitevalikoima, joten asiakkaana minun pitäisi olla tyytyväinen ja onhan tarjolla useampi ilmainen laite pienille. Silti vähän kaihertaa se, että tämän mielettömän laitteen takia poistettiin kaksi pienten laitetta ja leikkipuisto. Pienet lapset kun eivät Taigaan pääse vielä vuosiin. Pienille sopivat ilmaiset laitteet löytyvät täältä.

Linnanmäki on luonut Taigalle tarinan, jossa metsänvaltijas kotka liitelee Linnanmäen yläpuolella. Sieltä käsin hän tarkkailee ja suojelee puiston asiakkaita. Lokeille Taiga ei kuitenkaan mahda mitään. Vaikuttaa siltä, että Linnanmäelle on pesiytynyt kaupungin härskeimmät lokit. Bloggaajaystävältäni Lähtöselvitetty-blogin Katjalta katosi hetkessä jäätelö parempiin suihin. Suosittelenkin syömään herkut sisätiloissa ja toivotaan, että Linnanmäki saisi lokkinsa kuriin.
taiga

8 vastausta artikkeliin “Taigan kyydissä”

 1. Kuulostaa kyllä hurjalta menolta! Itse kyllä ehdottomasti haluan mennä testaamaan tuon Taigan, vaikkapa valokarnevaalien aikaan. Jonot on kyllä varmaan silloin omaa luokkaansa 😁

  Tuo röyhkeiden lokkien ongelma ei muuten koske pelkkää Lintsiä, niitä on ympäri Helsingin keskustaa! Olen pari kertaa menettänyt jätskini ydinkeskustassa, niin nykyään olen alkanut aika varovaiseksi lintujen suhteen.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi Iida. Taiga on kokeilemisen arvoinen. Sen on sen verran hurja laite, että yhden kerran jälkeen tietää käyneensä, eikä välttämättä haikaile uudestaan. Minä kävin kaksi kertaa peräkkäin ja en ole ihan heti menossa uudestaan.

   Tykkää

 2. Hurjan näköinen laite! Rohkeita olitte kun tuon kyytiin uskalsitte 🙂 Töiden vuoksi minulta jäi väliin, mutta en tiedä olisinko edes uskaltanut. Nämä kaikista ”pahimmat” vempeleet kun eivät ole minun makuuni. Lokkien hyökkäyksiä saa tosissaan pelätä ja ovat inhottavia. Katjan jäätelön kohtalo oli hurja.

  Tykkää

 3. Tää olisi niin mun juttu! En malta odottaa, että pääsen itse testaamaan sen. Jotain varmaan kertoo sen, että näin Taigasta unta viime yönä, vaikka mulla en ollut vielä edes lukenut tätä juttua tai katsonut Katjan videota. 😀 Tosin en usko, että se saa aikaan yhtä suuria tärinöitä kuin Kingi. Kiinnostavaa, että Lintsillä on Pohjoismaiden laajin laitevalikoima, hienoa!

  Tykkää

  1. Kiitos Sonja kommentistasi. Kingi ja Taiga on todella erilaiset. Kingissä ehtii miettimään kaikenlaista ennen pudotusta. Taigassa taas matka on täyttä tykitystä alusta loppuun.

   Tykkää

 4. Lokkien sijaan pitäisi olla pullaa kerjääviä ankkoja. Minä en varmaan Taigaan edes mahdu läskeineni, niin jään suremaan pienten laitteita, sillä kun näkee pienten olevan ihan satasella mukana, se saa minutkin iloiseksi. Itse muistan Linnanmäellä käynnin, enkä uskaltanut syödä vohvelia, kun se sottaisi vaatteet. Minulle kuitenkin ostettiin vohveli ja sottasin vaatteeni sillä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: