Aamiainen Lontoon Sky Gardenissa

sky_garden7

Lontoon viikonlopun yksi kohokohdista oli aamiainen  Sky Gardenissa, joka on 20 Fenchurch Street -pilvenpiirtäjän ylimmissä kerroksissa sijaitseva puutarha.

sky_garden2

Lontoon matkan haasteena oli se, että en tiennyt mikä minua kiinnostaa. Olen niin orjentoitunut matkustamaan yhden tai kahden lapsen kanssa, että olen täysin unohtanut omat kiinnostuksen kohteeni. Lontooseen lähdin ilman lasta tapaamaan siellä asuvaa ystävääni. Muistin lukeneeni Anskun BCN -blogista ilmaisesta Sky Gardenista  ja sinnehän minäkin halusin mennä.

sky_garden6

Sky Garden sijaitsee pilvenpiirtäjän kerroksissa 35-37 ja sieltä on erinomaiset näkymät Lontoon ylle. 20 Fenchchurch Street on Lontoo cityn kuudenneksi korkein rakennus ja se valmistui vuonna 2014. Sky Garden avattiin yleisölle tammikuussa 2015. Liput Sky Gardeniin ovat ilmaiset, mutta käytännöt niiden varaamiseen tuntuu vaihtuvan tiuhaan.

Ennen ilmaiset liput piti varata viikkoja tai jopa kuukausia aikaisemmin Sky Gardenin nettisivulta. Viime syksynä lippuja pystyi varaamaan vain viikkoa aikaisemmin. Tammikuun 2019 alusta lähtien liput on pystynyt varaamaan kolme viikkoa etukäteen. Varausmahdollisuus aukeaa aina maanataisin ja asiasta ilmoitetaan muun muassa Sky Gardenin -facebook sivulla. Uututena tammikuusta lähtien on ollut aikaiset aamuliput arkiaamuille.

sky_garden8

Emme kuitenkaan onnistuneet varaamaan haluammallemme päivälle ilmaisia lippuja, joten varasimme pöydän aamiaiselle Sky Pod Barista ja tällä varauksella saimme ilmaisen sisäänpääsyn Sky Gardeniin. Varauksen tehtyämme, saimme sähköpostiin vahvistuksen ja ohjeet saapumiseen. Paikalle suositellaan saapuvan 15 minuuttia ennen pöytävarausta. Meillä oli varaus kello 9.45 ja pöytä oli varattu meille tunniksi.

Ennen sisälle pääsyä laukut läpivalaistaa. Mukana ei saa olla alkoholia, aseita tai heliumpalloja. Pukeutumiskoodina Sky Gardenissa on smart/casual. Nettisivun mukaan paikalle ei voi saapua urheiluvaatteissa, ranta-asussa tai flip-flopeissa. Sky Gardenin Facebook-sivun arvosteluissa useat kertovat tulleensa käännytetyksi lenkkarien takia, mutta eräässä Facebookin ryhmän keskustelussa kävi ilmi, että moni oli lenkkareissa sisään päässyt. Tietoa pukeutumisesta löytyy Sky Gardenin nettisivulta kohdasta FAQS.

sky_garden3
Sky Pod Bar

Valitsimme ajankohdaksi sunnuntai-aamun. Ajankohta oli loistava, sillä Sky Gardenissa oli tuolloin hyvin rauhallista. Pääsimme sisään ennen kuin ilmaisten lippujen sisäänpääsy alkoi, joten turvatarkastukseen ei ollut jonoa ja kahvilassa oli rauhallinen tunnelma.

sky_garden10
Kuohuviini oli oikeassa lasissa, mutta kakut tarjoiltiin pahvilautasilta ja haarukka oli puinen. Siitä pieni miinus.

Pöytävaraus ei velvoittanut meitä ostamaan mitään tiettyä aamupalapakettia vaan saimme vapaasti valita kahvilatuotteista haluamamme. Tarjolla oli mysliä, sämpylöitä ja leivonnaisia. Päädyimme sunnuntai-aamun kunniaksi prosecco-lasillisiin sekä leivonnaisiin. Ystäväni mielestä suklaakakku oli herkullinen ja oli minunkin muffinssi ihan kelvollinen, mutta pilvenpiirtäjän huipulle ei kannata mennä etsimään tajunnan räjäyttäviä kakkuja tai täydellistä cappuccinoa vaan tilan ja maiseman takia.

sky_garden9
Marraskuussa emme päässeet ulos näköalatasanteelle.

Talvella Sky Gardenissa ei ole lämmitystä tai englantilaisittain ilmaistuna tila on ”naturally-ventilated space”. Meidän vierailumme aikaan aurinko lämmitti sen verran, että otimme takit pois ruokailun ajaksi, mutta baarin työntekijöillä oli kevyttoppatakit päällä.

sky_garden5
Sky Gardenissa on Sky Pod Barin lisäksi neljä muuta ravintolaa ja baaria, mutta nämä eivät olleet avoinna meidän siellä vieraillessa. Kuvassa Fenchchurch Seafood Bar & Grill.
sky_garden11
Meille sattui vierailumme aikaan erittäin hyvä sää. Aurinko paistoi ja taivas oli kirkas.

Muutamia hintaesimerkkejä Sky Pod Barin hinnoista

 • Prosecco 10 £ lasillinen
 • Sampanja 15,50 £ lasillinen
 • Skonssi 2,65 £
 • Pain au chocolat 2,50 £
 • Coca cola 3,5 £

 

 

21 vastausta artikkeliin “Aamiainen Lontoon Sky Gardenissa”

  1. Tunnin pöytävaraus riitti meille, mutta isommalla seurueella ja isommalla nälällä tunti voin olla liian lyhyt aika. Suosittelen piipahdusta Sky Gardenissa. Minulle se oli ainutlaatuinen kokemus, mutta en ole kovin monessa pilvenpiirtäjässä vieraillut.

   Tykkää

  1. Sky Gardenin arvosteluissa heidä Facebook-sivullaan suurin valituksen aihe on nämä rajoitukset. Turisteilla kun on usein lenkkarit jalassa ja tuliaispulloja kassissa. Yhtään arvostelua en huomannut, missä olisi valiteltu menetetyistä heliumpalloista. Kenkien suhteenkin raja on kuin veteen piirretty viiva. Joku kirjoitti, että hän pääsi sisään tennareissa, mutta ystävä ei lenkkareissa.

   Tykkää

 1. Harmittaa paljon, kun emme Lontoon reissulla äkätty paikkaa vaikka vieressä kuljimme. Ilmeisesti myös tuonne ruokaravintolaankin voi varata pöydän? Tuli mieleen, että olimme lähistöllä iltapäiväteellä ja siellä oli tuo sama pukukoodi. Olisikohan kovinkin tyypillistä Lontoota tuo pukukoodi? Täytyy pitää tuo paikka mielessä, kun joskus Lontooseen eksyy.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä, kaikkiin ravintoloihin voi varata pöydän, mutta Sky Pod Bar oli meidän ymmärtämyksemme mukaan se edullisin tapa päästä puutarhaan.
   Anskun blogin kommenteista luin, että tämä paikka oli ilmeisesti muutama vuosi takaperin (2016) useammassakin blogissa esillä, mutta uutuuden viehätyksen jälkeen postaukset ovat vähentyneet, koska itse en muista nähneeni tästä paikasta viime aikoina kirjoituksia.
   En tiedä onko tuo pukukoodi vain tuolla alueella vai yleinen käytäntö Lontoossa. Ainakaan se ei tunnu olevan turistien tiedossa.

   Liked by 1 henkilö

 2. Miten en ole tiennyt tästä paikasta aiemmin?! (Oikeasti siksi, että Lontoo on äärettömän iso ja täynnä upeita paikkoja:D). Mutta siis kiitos postauksesta, nyt tiedän, että täytyypi seuraava Lontoon reissu koklata tätä!

  Tykkää

 3. Tuolla ei ole tullut käytyä, mutta näyttää kivalta! Itsekin tosin antaisin miinusta kertakäyttölautasista ja -haarukoista tuollaisessa paikassa, en tajua. :O Turhaa jätettä. Se nyt vielä puuttuisi, että kuohari tarjoiltaisiin muovi- tai pahvimukista.

  Tykkää

  1. Voisiko sitä sanoa näin, että jos te vaaditte minulta asiallista pukeutumista niin minä vaadin teiltä kunnon lautasia ja haarukoita. Eikö se olisi reilua?

   Tykkää

 4. Tää on ollut mullakin mielessä jo muutaman vuoden ajan, mutta viimeksikin mentiin niin kiireellä Lontoosta eteenpäin (silloin Portsmouthiin), että ei ehditty kokeilemaan. Katselin silloin ihan samaa, että jos ei saa ilmaislippuja niin miksikäs ei menisi syömään tai kahville! Mutta minkä ihmeen takia noin upea paikka pilataan pahvilautasilla?? En ymmärrä logiikkaa! Mieluummin vaikka maksaisin enemmän, että saisin sitten ihan oikeasti upean elämyksen.

  Tykkää

  1. Kyllähän näistä paperilautasista ja puuhaarukoista tuli sellainen turisti- tai huvipuistokahvilafiilis, mitä Sky Garden ei muuten edusta. Hinnat tosiaan olivat sen verran huokeat, että voisi vähän maksaa extraa kunnon lautasista.

   Tykkää

 5. On tullut käytyä Sky Gardenissa ja se on kyllä mainiota, että Lontoosta löytyy tällainen näköalapaikka, joka on ilmainen. Tosin jouduimme jonottamaan melko kauan ulkona kylmässä, sattui olemaan tuulinen talvipäivä. Mutta kannatti käydä :). Mitään ravintolapalveluita en ole testannut, mutta aamiainen on kyllä ihan hyvä vinkki.

  Tykkää

  1. Olen saanut sellaisen käsityksen, että jonotus on enemmän sääntö kuin poikkeus tuolla. Olimme varautuneet jonkilaiseen jonoon ja olimme todella yllättyneitä, että pääsimme sisään niin nopeasti. Siksi halusinkin vinkata sunnuntai-aamua muillekin Sky Gardenista kiinnostuneille.

   Tykkää

 6. Aloin jo ikävöidä Lontoossa asumisen aikoja, kunnes näin tuon tekstisi lopun hintalistan! Prosecco kymmenellä punnalla ei houkuta enää Italian tai Berliinin proseccojen herkullisuuden ja hintatason äärellä. Ei tietysti sillä, että asuinpaikka pitäisi valita juuri tämän kriteerin mukaan… : ) Sky Garden on kyllä hyvä matkavinkki!

  Tykkää

  1. Olet oikeassa. Prosecco-lasillinen oli kallis (ja hinta-laatusuhteen takia olisi kannattanut ottaa oikeaa sampanjaa), mutta muuten pidin hintatasoa erittäin kohtuullisena. Vierailuni aikaan euro ja punta olivat saman hintaiset, joten sekin vaikutti, että hinnat tuntuivat edukkailta Helsinkiin verrattuna.

   Tykkää

 7. Jee Lontoo-vinkkejä! Oon lähdössä huhtikuussa ensimmäistä kertaa Lontooseen, joten kaikki kokemukset ja vinkit on tervetulleita. Tää pitää laittaa korvan taakse, korkealta avautuvat maisemat kuulostaa todella kivalta kokemukselta ja aamupalaakin vielä!

  Tykkää

  1. Lontoossa riittää ihmeteltävää niin ensikertslaiselle kuin siellä useammin käynneelle. Näköalapaikkoja on useampia, mutta tämä taitaa olla ainoa ilmainen, mikä suurkaupungissa on aika loistava juttu.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: