Kylpyläloma Kasnäsissä ja retki Högsåran saarelle.

hogsara3Juhannus Kasnäsin kylpylässä oli minulle lähes pakkomielle, harmi vain kun en muista, että miksi. Varasimme huoneemme kylpylähotellista edellisen vuoden elokuussa. Jo silloin kaikki minikeittiölliset huoneet oli varattu, joten saimme tilavan parvellisen huoneen ilman keittiönurkkausta.  Kaikista huoneista on merinäköala, joskin väittäisin meidän huoneen merinäköalan olleen hiukan esteellinen.

kasnas5
Huoneemme merinäköala.

Kylpylä on kompakti, mutta siellä oli kaikki tarpeellinen. Minä nautin siitä, että oli mahdollisuus uida omalla radalla matkaa, ja Lyyli leikki matalassa lastenaltaassa tunti tolkulla. Matalan lasten altaan vieressä oli syvempi terapia-allas ja poreallas. Samat altaat löytyvät monesta uimahallista, mutta etuna Kasnäsissä oli rauhallisuus. Tavallisen saunan lisäksi altaiden vieressä on höyrysauna. Kylpylän käyttö sisältyi huoneen hintaan.

kasnas4
25 metrin allas.
kasnas7
Lastenallas

Hotellin läheisyydessä on kauppa, minigolfrata ja ravintola sekä vierasvenesatama. Pari päivää kului leppoisasti lähialueen tarjonnasta nauttien ja kylpylää ahkerasti käyttäen.

hogsara6

Lauantaina, ainoana kokonaisena päivänä, teimme retken Högsåran saarelle. Olin vieraillut saarella työn merkeissä muutama vuosi sitten ja halusin näyttää äidilleni idyllisen Farmors cafén.

kasnas

Reitti hotellilta lossirantaan kulki kylätoimikunnan ylläpitämän luontopolun kautta. Kolmen ja puolen kilometrin matkalla näimme lampaita, pirunpellon ja vanhan kelohongan. Harmillisesti luontopolun kohteista ei oikein ollut tietoa saatavilla. Ahkera googlettaminen auttoi vähän, mutta olisi ollut kiinnostavaa lukea enemmän esimerkiksi pirunpellosta.

kasnas2

kasnas6

Lauantaipäivänä losseja ei kulje kuin muutama, joten aikataulu kannattaa tarkistaa etukäteen. Arkenakin lossien välillä on pitkiä taukoja.

hogsara2

Merimatka on lyhyt, mutta veneettömälle matkaajalle se antaa häivähdyksen millaista olisi seilata merellä. Heti saarelle saavuttuamme tunsimme olevamme saaristossa. Kahvilalle johtava tie on punaista hiekkaa ja muistutti minua retkistä Ahvenanmaalle.

hogsara5

Kahvila oli täynnä juhannuspäivänä. Päätimme syödä pitsat. Reilun puolen tunnin odotusaika ei meitä haitannut, koska olimme varanneet saarella vierailuun pari tuntia ja Lyyli oli löytänyt pihassa sijaitsevan leikkipaikan.

hogsara1

Ruoka oli hyvää, mutta hiukan kalliimpaa kuin kylpylän ravintolassa. Ruuhkaan nähden Farmors cafén palvelu oli tehokasta ja ystävällistä.

hogsara4

Kasnäsistä olisi ollut helppo lähteä retkelle esimerkiksi Bengtsärin majakalle tai Öron saarelle, mutta päätimme tällä kertaa pysytellä kylpylällä kun olimme sinne varta vasten tulleet juhannusta viettämään

6 vastausta artikkeliin “Kylpyläloma Kasnäsissä ja retki Högsåran saarelle.”

 1. Mä oon utelias, paljon makso majotus tuolla Juhannuksen aikaan?!
  Voin vaan arvailla..
  Paikkana kuulostaa kyllä ihanan rentouttavalle ja näytti muutenkin aika rauhalliselle paikalle.
  Edellisestä lossi-kyydistä on niin monta vuotta aikaa etten muistakkaan, olisi kiva päästä edes lyhyelle pyrähdykselle semmosen kyytiin taas.
  Päiväretki Bengtsärin majakalle kiinnostaa myös.
  Ehkäpä joku vapaa viikonloppu pääsee noissa paikoissa käymään!

  Tykkää

  1. Kiitos Mimmu kun kävit kommentoimassa. Jos en ihan väärin muista niin majoitus maksoi kahdelta yöltä 286 euroa. Hintaan sisältyi juhannustanssit ja aamupalat kahtena aamuna. Juhannuksena ei ollut mahdollista saada yhden hengen huonetta, joka olisi meille Lyylin kanssa ollut muuten mahdollinen. Hotellista myös ehdotettiin, että olisimme voineet ottaa koko porukallemme eli kolmelle aikuisella ja yhdelle lapselle yhden huoneen. Huoneissa on hyvin tilaa ja majoittua voi varavuoteen lisäksi parvella. Päätimme kuitenkin ottaa oman huoneen minulle ja Lyylille. Kuten arvelitkin niin juhannustansseja lukuun ottamatta rauhallista oli.

   Tykkää

 2. Meillä on niin ollut mielessä käydä Högsårassa, mutta taisi se taas tältäkin kesältä jäädä. Kasnäs on tuttu paikka, vaikka emme yötä tuolla olekaan olleet, kun olemme siellä veneellä käyneet – hyvä lähtöpaikka monelle saaristoretkelle kuten totesitkin.

  Tykkää

  1. Kiitos Pirkko. Högsåra on kiva kohde ihan pikaisellekin visiitille, jos se vain lautta-aikojen puitteissa onnistuu tai on liikkeellä omalla veneellä. Farmors Cafén lisäksi voi käydä uimassa tai pienellä kävelyllä. Muuten saarella ei ole kovinkaan paljon tekemistä.

   Tykkää

 3. Saaristossa on jotain taikaa, ja voin vain kuvitella kuinka tunnelmallista siellä olisi viettää juhannusta. Ylemmässä kommentissa avasit kylpylän hintaa, eikä se nyt päätä huimaava missään tapauksessa ollut. Me ollaan vietetty suurin osa juhannuksista (perheellistymisen myötä) Etelä-Pohjanmaalla mun ja miehen porukoiden luona, mutta jonain juhannuksena olisi hauska keksiä jotain erilaista. Kiitos vinkistä!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: