Juhannus lasten kanssa Helsingissä

juhannus_seurasaari2
Juhannustansseja Seurasaaressa

Vietimme viime vuonna juhannuksen Helsingissä. Tässä meidän vinkit cityjuhannukseen.

oittaa
Oittaan Angry Birds -leikkipuisto

Oittaa

Torstaina juhannusaatonaattona kävimme virittäytymässä juhannustunnelmaan Espoossa Oittaalla. Samalla juhlistimme Lyylin päiväkodin loppumista ja viiden viikon kesälomaa. Oittaalla oli jo kokko odottamassa seuraavan päivän juhlijoita, mutta muuten paikka oli lähes tyhjä. Ilma oli epävakaa, mutta tummat pilvet kiersivät onneksi paikan. Lyyli leikki Angry Birds -puistossa ja kävi pulahtamassa Bodomjärvessä.

oittaa2
Oittaan uimaranta
juhannus_seurasaari3
Juhannussalko Seurasaaressa

Seurasaaren juhannusvalkeat

Juhannusaaton vietimme Seurasaaren juhannusvalkeilla ystävämme Kaisan kanssa. Seurasaaressa oli paljon mukavaa ohjelmaa lapsille, kuten tanssia, leikkejä ja poniratsastusta. Voit lukea juhannusaatostamme jutustani Kaupunkijuhannus

 

allas_pool
Juhannuspäiväna Allas Sea Poolilla

Juhannussauna Allas Sea Poolilla

Allas Sea Poolilla ei ole paras lastenallas Helsingissä ja hintakin sisäänpääsylle on aika arvokas verratuna kaupungin maauimaloihin. Mielestäni juhannus oli sen verran erityinen juhla, että päätimme käydä juhannussaunassa -ja uineilla Helsingin kauppatorilla.

juhannus_aamupala2
Aamupala hotellissa

Aamiainen hotellissa

Sunnuntaina aloitimme aamun Radisson Blu Plazan hotelliaamupalalla, joka osoittautui loistavaksi. Se oli erittäin monipuolinen ja Lyylillekin löytyi monenlaista syötävää. Aluksi pöytään tuotiin mustikkashotit. Tällaiset pienet yksityiskohdat luovat hyvän tunnelman aamupalalle. Henkilökunta oli erityisen ystävällistä ja aamiaissali on avara ja kaunis. Muuten Helsingin ravintolatarjonta oli hyvin supistettu juhannuksena. Kannattaa tarkistaa ravintoloiden aukiolo etukäteen.

juhannus_linnanmaki2
Linnanmäellä

Linnanmäki

Sunnuntaina juhannusviikonlopunohjelmamme huipentui Linnanmäellä vierailuun. Kävin kahdeksan kertaa Vuoristoradassa. Pitihän muutama uudempikin laite kokeilla, joten testasin Kingin ja Ukon. Lyyli kävi läpi ne perinteiset ilmaiset alle 100 cm -laitteet, mutta niiden lisäksi pääsimme nyt yhdessä myös Linnanmäen ympäri kiertävään Maisemajunaan ja Hepparadalle. Näihin laitteisiin Lyyli pääsee ilmaiseksi, mutta aikuinen tarvitsee lipun. Lyylin suosikkilaite viime vuoden tapaan oli Muksupuksu-juna, joka kiertää vesitornin ympäri. Linnanmäellä ei ollut juhannusviikonloppuna jonoja.

 

 

 

8 vastausta artikkeliin “Juhannus lasten kanssa Helsingissä”

 1. Kivoja vinkkejä juhannukseen lasten kanssa. Me ollaan perinteisesti jääty juhannuksena kotiin tänne Helsingin lähiseuduille ja tässähän tuli monta ideaa mitä voimme lasten kanssa tehdä.:)

  Tykkää

 2. Tässäpä oli oivat vinkit Helsingin minilomaan muutenkin. Ihana kuva tuo Allas Seapoolin kuva. Helsinki on varmaan aika rauhallinen juhannuksena. Me ollaan aina mökillä juhannus, joten juhannus Helsingissä on toistaiseksi kokematta. Minilomia Helsingissä sen sijaan on harrastettu tänä vuonna jo useampia ja Radisson Blu on aivan mahtava hotelliketju.

  Tykkää

  1. Kiitos Heidi. Me olemme perinteisesti viettäneet juhannuksen muualla, mutta kaupunkijuhannus oli niin mukava, että tulevaisuudessa tulemme varmasti vielä viettämään jussia Helsingissä. Radisson Blun aamupalat ovat erityisen hyviä ja Plazan aamupala oli ihan paras näistä (yöpymisestä minulla ei ole kokemusta Helsingissä).

   Tykkää

 3. Kaikki ovat sellaisia paikkoja, joissa ei itse tule käytyä. Linnanmäki lapsena jännitti ihan kauheasti. Kaikilla muilla oli hauskaa, minua jännitti.

  Tykkää

  1. Kiitos Stacy kun kävit kurkkaamassa blogiani. Jos viettäisin juhannusta ilman lasta niin toki listani olisi erilainen. Näistä paikoista Allas Sea Pool on oma suosikkini ja hotelliaamupaloja rakastan yli kaiken.

   Tykkää

  1. Kiitos Virpi. Cityjuhannus taitaa olla vuosi vuodelta suositumpi ja ohjelmatarjontaakin löytyy. Matkailijoita on paljon kaupungissa ja heillekin pitää palveluja tarjota. Kuulin eilen, että Linnanmäellä oli ollut ryysistä eilen. Ravintolat olivat joutuneet laittamaan lappua luukulle.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: