Risteily Etelä-Konneveden kansallispuistossa

risteily_konnevesi7
Aloitimme viikonlopun Etelä-Konneveden kansallispuistossa kävelemällä vajaan viiden kilometrin Kalajan kierroksen ystävieni kanssa. Reitti oli minulle tuttu parin vuoden takaa, jolloin tein saman reissun tyttäreni kanssa. Tällä kertaa matkassa ei ollut lapsia.

risteily_konnevesi2

Kierroksen jälkeen menimme kahville kansallispuiston portilla sijaitsevaan Törmälään, missä huomasimme mainoksen Etelä-Konneveden risteilyistä. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä seuraavana aamuna oli risteilypäivä ja mahdollisuus maisemaristeilyyn M/S Linnealla.

risteily_konnevesi

Risteily lähti Konneveden Häyrylänrannasta, jossa sijaitsee leirintäalue. Matkaa Törmälästä sinne on autolla noin puolisen tuntia.

M/S Linnea on uusi laiva näillä vesillä. Laiva liikennöi aikaisemmin Kasnäs -Öro -välillä Ejskär-nimisenä ja se siirrettiin keväällä Etelä-Konnevedelle. M/S Linnea on alunperin kulkenut Tanskan salmessa ja sen jälkeen Tukholman saaristossa. Ennen Savoon siirtymistä Ejskär ehti liikennöidä muutaman vuoden Turun saaristossa. Laiva täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Laivan pitkä ikä näkyy kauniina yksityiskohtina, kuten esimerkiksi komentosillan kompassissa.

risteily_konnevesi5
Seppo Puttonen

risteily_konnevesi6

M/S Linnea on iso laiva näille vesille ja sen siirtoa seurattiin suurella mielenkiinnolla paikallismediassa. Laiva seilasi ensin Raumalle ja sieltä autokyydillä Viitasaarelle, josta se viimein ajettiin vesiteitse Etelä-Konnevedelle.

M/S Linneassa on kauniit sisätilat ja siellä vihtyy hyvin, vaikka ilma olisi harmaampikin. Me kuvailimme maisemia yläkannella ja sen jälkeen siirryimme sisätiloihin.

risteily_konnevesi3

Maisemaristeily reitti kulkee välillä kapeista salmista ja matkan aikana on mahdollisuus nähdä ainakin kansallispuiston tunnuksessa esiintyvä kalasääski.

Matkan varrella on paljon pieniä saaria, joissa oli kauniita punaisia mökkejä. Asta myrsyn vuonna 2010 runtelemia alueita oli näkyvissä useammassa paikassa. Kalajavuori, jolle kiipesimme edellisenä päivänä, oli myös nähtävissä.

risteily_konnevesi4

 • E-K Linesin risteilyt maanantaisin kello 18 ja lauantaisin kello 10. Risteily kestää kaksi tuntia ja sen hinta on 30 euroa.
 • Risteilyn hintaa kuuluu kahvi ja pulla. Tällä kertaa tarjolla oli marjapiirakkaa.
 • Laivaan mahtuu 100 matkustajaa. Alkukesän lauantai-risteilyllä oli hyvin tilaa. Sesonkiaikaan paikan etukäteisvaraaminen on suositeltavaa.
 • Risteilyn etuna on se, että siellä ei ole hyttysiä

Aikaisempi postaukseni Etelä-Konneveden kansallispuistosta

4 vastausta artikkeliin “Risteily Etelä-Konneveden kansallispuistossa”

 1. Onpa kivan kuuloinen risteily! Pitäisi joskus yrittää mahduttaa ohjelmaan, kun kuljetaan Pohjois-Savon ja Keski-Suomen väliä.

  Sopiiko risteily sun mielestä hyvin myös lasten kanssa tehtäväksi? Aika 2h on ainakin kohtuullisen kuuloinen (vs. Porvoo-Helsinki).

  Tykkää

  1. Laivalla on tilaa liikkua ja risteilyn kesto on sopiva niin aikuisen kuin lapsenkin keskittymiskyvylle. Komentosillalle pääsee vierailemaan, mutta siihen ei toki kovin pitkää aikaa saa kulumaan. Yhtiön sivuilla oli mainita leikkinurkkauksesta, mutta sellaista en laivalla nähnyt vain muutaman pehmolelun. Muuten meno oli aika seesteistä eli ei kovinkaan paljon ärsykettä pienille viipeltäjille.

   Tykkää

 2. Huomasinkin tämän risteilyn postaukseni kommentista ja mielenkiintoiselta tosiaan vaikuttaa! Monet kansallispuistot ovat parhaimmillaan vesiltä päin ja tämä risteily alkoi kiinnostamaan. Itse Etelä-Konneveden kansallispuistossa on kyllä tullut patikoitua, mutta risteily tai melonta olisi seuraavana ”asialistalla”.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: