Hellepäivä Uunisaaressa

Uunisaari

Kun ystäväporukan kanssa suunniteltiin tapaamista niin päätin ehdottaa Uunisaarta. Olin lukenut Uunisaaren Facebook-sivulta, että saareen on ilmainen lauttakyyti kesäkuun puoleen väliin asti. Tämä on kuulemma ensimmäinen kerta kun ilmaista venekyyditystä kokeillaan.

Kävin Uunisaaressa huhtikuussa lounaalla ystäväni kanssa. Tuolloin saareen kuljettiin siltaa pitkin. Uimaranta oli lumenpeitossa ja meri vielä jäässä, mutta jo tuolloin päätin, että tänne on palattava kesällä ja kirjoitin siitä blogiinkin.

Uunisaari

Lyyli oli toivonut jo monta päivää, että hän haluaisi mennä kylmään veteen uimaan (=meri) ja piknikkiä. Molemmat oli mahdollista totetuttaa Uunisaaressa, jossa sijaitsee Helsingin kaupungin uimaranta. Rannalla on suihkut, pukuhuoneet ja WC-tilat. Lapsille on kaksi keinua. Uimarannan kausi alkaa vasta 1.6., mutta se ei tietenkään estä rannasta nauttimasta jo nyt. Rannalle pääsee helposti rattaiden kanssa ja siitä eteenpäin myös kallioille.

Uunisaari

Lähdimme lauantaina Kompassitorilta päivän ensimmäisellä kyydillä kello 10. Ruuhkaa ei ollut. Meitä oli kyydissä vähän yli 10 henkeä ja kolmet lasten rattaat. Veneessä on hyvin tilaa rattaille, eikä niitä tarvinnut kasata matkan ajaksi. Veneen kuljettaja auttoi rattaiden nostamisessa kyytiin.

Uunisaari

Ravintolan kyltit toivottivat meidät tervetulleeksi saareen. Suuntasimme suoraan uimarannalle. Levitimme hiekalle piknikviltit ja skoolasimme kesälle. Lyyli vaihtoi vauhdilla mekon uimapukuun ja lähti leikkimään.

Uunisaari

Uunisaari

Rannalla on aurinkotuoleja, mutta niitä haluavan on syytä olla ajoissa liikkeellä sillä tuolit hupenevat nopeasti ja auringon palvojat eivät niistä luovu koko päivänä.

Uunisaari

Uunisaaren Ugn-ravintolassa oli aamupäivästä rauhallista ja jonoa oli vasta iltapäivän puolella. Ravintolan terassi oli viihtyisän näköinen.

Uunisaari

Vietimme pari tuntia rannalla ja sen jälkeen lähdimme kiertämään saaria. Iltapäivästä rannalla oli hyvin tilaa, mutta läheisillä kallioilla oli vierivieressä väkeä.

Uunisaari

 

Lisätietoja

32 vastausta artikkeliin “Hellepäivä Uunisaaressa”

 1. Voi miten ihanan kesäistä. Kuvien perusteella ei uskoisi että ollaan Helsingissä, sillä nuo hiekkarantakuvat voisivat olla yhtä hyvin jostain paljon etelämpääkin. Olen kävellyt kerran Liuskaluodolta Uunisaareen ja pidin jo silloin näkemästäni. Olisi kiva viettää Uunisaaressa pidempikin päivä vaikka juuri lasten kanssa. Toivottavasti helteitä piisaa vielä rutkasti tälle kesälle niin pääsemme nauttimaan Suomen kesästä vielä monen kuukauden ajan. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Martina. Meistäkin se oli mielenkiintoista, että pari minuuttia veneessä ja oltiin jossain ihan muualla. Ei ollut enää ollenkaan sellainen fiilis, että ollaan Kaivopuistossa.

   Tykkää

 2. Saarissa on kyllä jotain erityistä tunnelmaa. Kiva että niihin pääsee ainakin Espoossa ja Helsingissä tosi helposti ja nopeasti. Lapsetkin tykkäävät ja yllättävän hyvin myös rattaat kulkevat lautoilla.

  Tykkää

  1. Kiitos Stacy, siinä menee veneväylä. Onhan siinä täysin eri tunnelma olla saaressa veneretkellä kuin kävellä sinne siltaa pitkin. Venekuljetus on ilmainen vielä reilun viikon eli nyt kannatta lähteä saariretkelle.

   Tykkää

 3. Uunisaari on yksi omista suosikeistani Helsingissä. Kiva kuulla, että sinne on järjestetty ilmainen lauttamatka. Me kävimme siellä pääsiäisenä ja kävelimme saaresta jäätä pitkin (!) Karuselliin. Hurjaa, että siitä ei ole kuin kaksi kuukautta aikaa.

  Tykkää

  1. Kiitos Ne Tammelat. Kävin ensimmäisen kerran Uunisaaressa samoihin aikoihin kuin tekin. Silloin oli vielä kunnon talvi. Tosi kiva saari niin talvella kuin kesälläkin. Me kävelimme pääsiäisenä Seurasaaresta Töölöön. Se tuntuu nyt todella kaukaiselta, vaikka siitä on niin lyhyt aika.

   Tykkää

 4. Ihana kesäpäivä! Olipas kiva tieto, että saareen pääsee ilmaiseksi vielä vähän aikaa. Haaveena on käydä mahdollisimman monella saarella tänä kesänä ja tämän voisikin priorisoida, jos sää jatkuu hyvänä. 🙂 Olin Vallisaaaressa eilen ja sekin oli tosi kiva.

  Tykkää

  1. Kiitos Elina Marjaana. Meillä on Vallisaari vielä käymättä. Uunisaari on siitä kiva, että itse matka on vain pari minuuttia ja kuitenkin saaressa on ihan eri fiilis kuin mantereella.

   Tykkää

 5. Siitä onkin jo useampia vuosia kun olen viimeksi käynyt Uunisaaressa! Kuulin viime viikolla että saarelle on ilmainen kuljetus ja ehdin jo unohtaa sen, kiva kun muistutit! Samaa hämmästelen kuin Stacy, miksi saarelle ei pääse kesällä siltaa pitkin??? Eikö sitä voi nostaa? Täytyy tunnustaa että en ole edes koskaan kulkenut tuota siltaa pitkin…

  Tykkää

  1. Kiitos Martta kommentistasi. Silta on bonttonisilta, jonka liikuttaminen ei taida olla mahdollista. Kaupunki tarjoaa sillan, mutta kesällä kuljetukset ovat yksityisten hoitamia. Ehkä kaupunki voisi kesällä tarjota kyydit kaupunkilaisille.

   Tykkää

 6. Taisinkin lukea juttusi talvisesta Uunisaaresta ja mietin jo silloin, että tuonne pitäisi kyllä poiketa.
  Vaan eipä ole vieläkään poikettu – ehkä sitten heinäkuussa, joka on tarkoitus viettää ellei ihan sata- niin ainakin 80-90 -prosenttisesti koti-Suomessa ja vielä kotosallakin.

  Tykkää

 7. Tänä vuonna kesä tulikin vauhdilla. Toukokuun lopulla joutui välillä melkein kalenterista tarkistamaan, että mikäs kuukausi se onkaan menossa. 😉 Tieto Uunisaaren ilmaisesta lauttakyydistä on jäänyt kokonaan huomaamatta. Kuvat näyttivät niin kivoilta, että täytyy yrittää ehtiä tuolla piipahtamaan.

  Tykkää

 8. Hienoa, että kokeilevat ilmaisia kyytejä. Välimatka on niin lyhyt, että useamman euron venemaksu tuntuu aika kalliilta. Saapas nähdä ehditäänkö tänä vuonna Helsingin saariin ollenkaan, kun suunnitelmissa on vihdoinkin kunnon mökkikesä Savossa!

  Tykkää

  1. Kiitos Piapas. Kävin lukemassa viime vuotisen blogipostauksesi Uunisaaresta kun kirjoittelin omaani. Teillä oli kaikenlaista pientä vastoinkäymistä, mutta ilmeisesti saarella oli kuitenkin rentouttava vaikutus.

   Tykkää

 9. Tämä olikin hyvä muistutus, kun raskauteni takia kesäretket rajoittuu nyt lähiympäristöön. Uunisaari on kyllä kaunis ja mahtavaa tuo ilmainen venekyyti. Menemme alkuviikosta Radisson Blu Seasideen pariksi yöksi ja jos kelit sallii tämä voisi olla kiva aktiviteetti lapsille.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: