Remonttitarvikkeita Tallinnasta

remonttitarvikkeettallinnasta
Majatohter

Lähdin ystäväni seuraksi ostosmatkalle Tallinnaan. Siellä remonttitarvikkeiden hinnat saattavat olla jopa puolet edullisemmat kuin Suomessa ja puutavarassa on laajempi valikoima. Ystäväni oli käynyt jo kerran aikaisemmin Tallinnassa kaakeliostosmatkalla.

Matkapäivä perjantai 23.2. osoittautui erityisen haastavaksi. Pienemmät kaupat ja varastot sulkivat itsenäisyyspäivän aattona jo hyvissä ajoin kello 14.00 ja laiva oli lastattu täyteen viikonloppureissuun lähteneitä suomalaisia.

remonttitarvikkeettallinnasta2

Sataman lähellä Kalamajan alueella on vanhojen talojen entisöintiin erikoistunut kauppa Majatohter. Myynnissä on maaleja ja työvälineitä perinnerakentamiseen sekä muutamia vanhoja heloja ja salpoja. Täältä mukaamme lähti kolme purkkia lattia petsiä.

remonttitarvikkeettallinnasta6
Puuvarasto jossain Tallinnan laitamilla

Monessa paikassa saimme märkää rättiä päin naamaa ja palvelu oli todella hidasta. Tallinnan keskustan trenditavintoloista on jo vuosia saanut erinomaista palvelua ja monet putiikit satsaavat hyvään asiakaspalveluun. Rakennuspuoli taitaa sitten olla oma maailmansa. Kävimme hakemassa lattialautoja varastolta. Laudat oli etukäteen maksettu. Muutaman lautapaketin saaminen kesti tunnin ja palvelu oli töykeää. Tämän takia meille jäi liian vähän aikaa matkaan toiselle puolelle kaupunkia varastoon, josta olimme hakemassa tammisia työtasoja. Soitimme matkalta, että olemme myöhässä ja tulossa viime hetkellä. Ajoimme vielä vähän harhaan ja etsimme tovin teollisuusalueelta oikeaa rakennusta. Ovella olimme tasan kello 14, mutta ovi ei enää auennut. Työntekijät hyppäsivät autoihinsa ja lähtivät juhlimaan. Ystäväni yritti vielä neuvotella, mutta ei onnistunut siinä. Työtasot jäivät matkasta.

remonttitarvikkeettallinnasta3

Kävimme vielä pyörähtämässä kahdessa rautakaupassa: Espakissa, joka on iso Bauhaussia muistuttava rakentajan tavaratalo ja K-raudassa, joka on ilmeeltään täysin samanlainen kuin suomalainen K-rauta. Hinnat ovat kuitenkin Suomeen verrattuna huokeita muun muassa tapetit ovat noin puolet halvempia. K-raudasta ostimme tapettia, pistorasioita, valokatkasijoita ja puisen kelkan.

remonttitarvikkeettallinnasta5

Kierroksen jälkeen yritimme vielä käydä F-hooneella pikaiselle lounaalla, mutta lounas kutistui teehen ja olueen. Tarjoilija ohjasi meidät pöytään, joka oli varattu ja häipyi paikalta. Sitten toinen tarjoilija ilmoitti, että meidän tulisi siirtyä ja keittiössä olisi jonoa, joten emme ehtisi syömään. Siirryimme kolmanteen pöytään. Ehkä se palvelu ei aina toimi niissä trendiravintoloissakaan.

remonttitarvikkeettallinnasta4

Espak Ei nettikauppaa, josta voisi nähdä tuotteet, joten etukäteen ei voi suunnitella ostoksia. Osoite: Viadukti 42

Ehomer Nettikauppa, josta löytyy kaikenlaista rakennustarviketta.

Majatohter Perinnerakentamisen kauppa. Osoite: Väike-Patarei 5

Mass Puutavarakauppa, jolla on myös suomenkieliset sivut ja puhelimitse saa suomenkielistä palvelua.

K-rauta Hyvä nettikauppa, josta voi etukäteen katsoa hintoja ja valikoimaa. K-rautoja on Tallinnassa kaksi Tamsaare 49 ja Paldiski Maantee 108a

Plaadimaailm Ystäväni löysi täältä upeat värikkäät kaakelit kylpyhuoneeseensa. Vain vironkieliset sivut. Kauppa sijaitsee osoitteessa Peterburi tee 81.

4 vastausta artikkeliin “Remonttitarvikkeita Tallinnasta”

 1. Enpäs tiennytkään että Tallinnassa on samat liikkeet kuin Suomessa. Meillä alkaa remontti ja mietitään mistä hankitaan tarvikkeet. Joitain työvälineitä ja työhanskaa jo onneksi löytyykin, sekä naapurilta saadaan heidän remonttiylijäämiä myös.

  Tykkää

  1. Samoja liikkeitä löytyy ja osa tavaroista on huomattavasti edullisempia. Aika kuluu nopeasti kaupoilla, joten kannattaa tehdä hintavertailu ja ostoslista valmiiksi kotona.

   Tykkää

 2. Ajattelin tänne jakaa omat kokemukset kun ei löytnyt monelta muulta kokemuksia.
  eHomer (https://www.ehomer.ee/fi/) oli halvat hinnat verrattuna Suomeen, mutta en ainakaan sieltä tilaisi uudestaan.

  Prosessi meni niin että pistin remonttia varten tuotteet ostokoriin ja pyysini tarjousta. Siinä oli toimituskulut jo ihan kunnolliset kun jokainen tuote lisää nostaa kustannuksia. Tarjouksessa kuitenkin tuli vielä vähän alennusta kaikista tuotteista ja koknaisumma ihan ok vaikka toimitus oli jo jotain 500€ luokkaa. Pistin maksun menemään, mutta sitten tulikin viesti ettei osaa tarvarasta edes ole saatavilla mistään (miksi ei osattu kertoa tarjousvaiheessa ja miksi ne olivat ylipäätään verkkokaupassa?). No, osan sai vaihdettua toiseen tavaraan, osasta sai palautuksen, mutta toimituskuluista ei tehty vähennyksiä. Viestintä oli nopeaa ja mukavaa (suomeksi).
  12 päivän päästä tavara sitten saapui, siitä soiteltiin etukäteen, mutta jätettiin kertomatta että pitäisi olla oma trukki paikan päälle kuorman purkua varten. Onneksi sain läheltä nopeasti traktorin nostamaan, muuten olisikin tullut vaikeuksia.

  Harmillisin oli kuitenkin se, että tarkistin kuorman mutta en ruvennut kaikkia tehdaspakkauksia availemaan ja laskemaan. Yhdessä paketissa luki kyljessä 10 kpl, mutta se lopulta sisälsi vain 6. Huomasin tämän vasta puolen vuoden jälkeen kun nuo tavarat tuli käyttöön (hidasta on tää remontti työn ohessa) ja kun ilmoitin asiast eHomer asiakaspalveluun todettiin vaan ettei voi mitään, olisi pitänyt tarkistaa kun kuorma tuli. Mielestäni aika kohtuutonta tarkistaa tavaran oikeellisuus noinkin tarkasti että rupee mittailemaan, laskemaan tai punnitsemaan tavaraa eikä saisi luottaa tehtaan paketissa olevaan tekstiin. Nyt joudun maksamaan samasta tavarasta kahteen kertaan.

  Tän kokemuksen perusteella ei jatkoon, ostan eneemmän paikallisesti tai haen pienemmät tavarakuormat itse Virosta jos sattuu siellä käymään.

  Tykkää

  1. Kiitos AWa kokemustesi jakamisesta. Saattaa olla, että joku tietoa etsivä löytää vastausen täältä. Taisimme asioida saman kaupan kanssa kun haimme lattialautoja muutama vuosi sitten. Muistelen, että silloin piti tarkkaan käydä läpi paketit, mutta jotain sutta taisi silti olla joukossa. Palauttamiseen ei tietenkään ole jälkikäteen mahdollisuutta kun laudat on kerran tuotu lahden yli. Kuten yllä kirjoitin niin palvelu oli tolkuttoman hidasta, mikä sotki muut aikataulut pahasti.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: