Helsingin ja Pekingin kaupunkien yhdessä isännöimä kiinalaisen uudenvuoden juhla järjestettiin Helsingin keskustassa 12. kertaa. Tämä oli Lyylille ensimmäinen kerta ja minulle toinen kiinalainen uudenvuoden juhla Helsingissä. Tänä vuonna juhlittiin kukon vuoden päättymistä ja koiran vuoden alkamista.
Keskuskadulla oli kauniiden punaisten lyhtyjen alla ruoka -ja myyntikojuja. Hetkeksi pysähdyimme katsomaan, kun käsityöläinen teki grafiikan lehtiä. Kaikenlaista kiinatilpehööriä oli vaikka minkälaista. Ostimme ikkunaan laitettavat kaksi kalvoa, joissa oli samettisia koirakuvioita. Samasta kojusta ostimme vielä kaksi euron tupsua, jotka kiinnitimme reppuihimme.
Akateemisen kirjakaupan edessä oli jääveistoksia. Mielestäni kukko ja lohikäärme olivat upeimmat. Jääveistokset oli valaistu värivaloin ja ne olivat näyttävän näköisiä. Teosten ympärillä pyöri paljon kuvaajia.
Rautatieaseman päässä Keskuskadulla oli suuret näytöt, joista pystyi seuraamaan uudenvuoden ohjelmaa Pekingistä. Näimme valtavia rykelmiä ihmisiä värikkäissä vaatteissa. Pekingin ohjelma muistutti minusta olympialaisten massiivisia avajaisohjelmanumeroita.
Katselimme hetken esityksiä Keskuskadulle pysytetyn lavan luona. Ihmisiä ei ollut tungokseen asti. Ilma oli todella vilpoinen, ja kävimme lämmittelemässä Citycenterissä. Sieltä löysimme lohikäärmeen, joka oli Lyylin mielestä pelottava
Tripsteri-matkaoppaasta luin Mari Mannisen blogikirjoituksen Vinkit kiinalaisen uudenvuoden viettoon. Pekingissä kaupat ja ravintolat ovat suljettuina, ja ihmiset juhlivat vuoden vaihtumista kodeissaan. Helsingissä juhlinta oli keskittynyt kauppojen ympärille. Me kävimme aluksi Stockmannilla Lancômen osastolla katsomassa koiranpentua ja Lyyli askarteli lastenosastolla koirailmapallon mummon kanssa.
Ilotulitus jäi meiltä näkemättä, koska Lyyliä väsytti. Kuulimme kotiimme ilotulitteiden paukkeen kello 20.20.