Reissuvuosi 2017

Levi koiravaljakko

Instagram Travel Thursday -kampanjan tammikuun teemana on Reissuvuosi 2017. Valitsin tähän postaukseen meidän vähän pidemmälle ulottuneet matkat. Kaukomatkoista ei kuitenkaan voida puhua, koska pysyimme koko vuoden Euroopassa.

Levi koiravaljakko

Maaliskuussa saimme yllätysmatkan Leville kun, äitini matkaseuralainen estyi lähtemästä. Vietimme Levillä viisi päivää. Lyylille ikimuistoisinta matkassa oli koiravaljakkoajelu, jota hän vieläkin muistelee. Kirjoitin keväällä postauksen Vauhdin hurmaa koiravaljakkoajelulla . Minusta kivointa reissussa oli laskettelu kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Oli mukava viettää monta päivää lumisissa maisemissa, koska viime talvi oli vähäluminen Helsingissä.

Levitunturilla

Toukokuussa lähdimme kolmen sukupolven matkalle Norjaan. Menimme tapaamaan vaihto-oppilasvuoteni host-perhettä. Valitsin matka-ajankohdaksi Norjan kansallispäivän, koska silloin kadut ovat täynnä kansallispukuihin pukeutuneita norjalaisia, ja tunnelma on iloinen. Kansallispäivän vietosta voit lukea jutustani 17. Mai . Bergenistä jatkoimme matkaa vielä junalla vuorten yli Osloon.

Bergen Floyen
Turisti ottaa kuvaa host-äidistäni Sisselistä ja Lyylistä Fløyenillä.
Bergen Bryggen
Bryggen on Unescon maailmanperintökohde.

Kesäkuun alun vietimme Atlantin rannalla Portugalissa. Lähdimme tutustumaan surffielämään ja samalla kiersimme myös muutamia nähtävyyksiä, kuten Penan palatsin ja Lissabonin akvaarion. Kävin elämäni ensimmäisellä surffitunnilla ja vietin paljon aikaa rantojen kahviloissa.

Penan palatsi
Penan palatsilla
Penan palatsi
Penan palatsi
Ericeira
Lyyli rannalla

Syksyllä kävimme kolme kertaa Tukholmassa. Kolmen peräkkäisen matkan suuntautuminen samaan kaupunkiin oli lähinnä monen sattuman summa. Ensimmäisen matkan varasin Club One -syntymäpäivätarjouksen innoittamana. Mukana oli Lyylin lisäksi kummityttöni Keisha. Marraskuun lopulla äitini ja veljeni olivat menossa seminaariristeilylle Tukholmaan. Päätimme lähteä Lyylin kanssa samalle laivalle. Matkaseuralaisiamme emme ehtineet laivalla näkemään, koska heillä oli tiivis ohjelma, mutta Ville Vikingin kanssa vietimme paljon aikaa. Kolmas Tukholman matka sijoittui joulukuun alkuun. Ystävämme Kaisa oli työharjoittelussa Ruotsissa ja olimme jo etukäteen sopineet, että menemme tapaaman häntä Ruotsiin. Kaisa asui harjoittelun ajan maaseudulla, joten hänen mielestään oli parempi tavata Tukholmassa. Tukholma-postauksia on siis vielä tulossa lisää kevään aikana. Tässä syksyn Tukholma-postaukset

Ville Viking

Stockholm julmarnad
Stortorgetin joulumarkkinoilla.

Tämän IGTT-kampanjan järjestää  Travellover ja Vagabonda -blogit. Kampanjan tarkoituksena on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa. Meidät löydät Instagramista nimellä @jokomennaan

igtt

16 vastausta artikkeliin “Reissuvuosi 2017”

  1. Kiitos kommentistasi Ne Tammelat. Vautsi, rohkeasti aloitit. Minäkin haluaisin joskus Alpeilla käydä laskemassa. Levi oli minulle tuttu 90-luvulta, mutta olihan se niistä ajoista muuttunut.

   Tykkää

  1. Kiitos Katariina. Oli mukava reissuvuosi, vaikka ei monessa maassa käytykään eikä kovin kaukana kotimaasta. Koiravaljakkoajelua suosittelen! Siinä oli todellista vauhdin hurmaa!

   Tykkää

 1. Mukavia lomamuistoja viime vuodelta! Toivottavasti tästä vuodesta tulee yhtä elämyksellinen. Norja kiinnostaisi, jos se olisi niin turkasen kallis. Taannoin vietimme Oslossa pitkän viikonlopun ja sillä rahalla joka elämiseen meni, olisi ollut kaksi viikkoa jossain paljon kauempana. Tosin ,elämä on valintoja!

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista Heidi. Oslo ei missään nimessä ole halpa kaupunki, mutta monet jutut ovat samaa hintaluokkaa Helsingin kanssa, mutta kyllähän sitä rahaa meni tuolla Norjan matkalla ihan tarpeeksi ja vähän yli 🙂 Olen muiden bloggaajien teksteistä lukenut, että turistinähtävyydet ovat sitten vielä ihan omassa hintaluokassaan.

   Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi Paula! Minulle pohjoinen on vielä tuntematonta Norjaa. Etelässä olen matkannut ristiin rastiin. Lofootit ovat varmasti upea kohde. Toivon sinne itsekin vielä joskus matkustavani.

   Tykkää

 2. Ihana olisi päästä Norjaan kansallispäivän aikaan! Mulla on muutamia norjalaisia kavereita, joten olen saanut seurata juhlahumua kuvien muodossa Facebookin kautta monena vuonna, mutta joku kerta pitää kyllä päästä paikan päälle ja juhliin mukaan 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Terhi kommentistasi. Norjan kansallispäivän juhlinta Bergenissä muistuttaa suomalaista vappua, mutta olen kuullut, että juhlinta on vähän erilaista eri puolilla maata. Minusta upea kokemus ainakin kerran koettavaksi. Kannattaa laittaa itsekin juhlapuku päälle, ettei loista turistina joukossa.

   Tykkää

 3. Mukava reissuvuosi on ollut sinullakin! Näitä IGTT-postauksia lukiessa on kyllä matkainspiraatio kasvanut muutamalla pykälällä 😀 Hauska huomata, että ollaan aika samoissa kohteista oltu ja esimerkiksi Tukholmassa samaan aikaan vielä 🙂 Mukavia reissuja tällekin vuodelle!

  Tykkää

  1. Kiitos Kohteena maailma. Mä mietinkin, että oltiinko samaan aikaan Stokiksessa, koska olit kirjoittanut niistä kuninkaallisista talleista ja se tapahtuma taisi olla siellä vain joulukuun ensimmäisen viikonlopun 🙂 Antoisia reissuja teidänkin poppoolle!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: