Tukholman vanhan kaupungin joulumarkkinat Stortorgetilla

joulutoristokis3

Kiven heiton päässä kuninkaanlinnalta on perinteiset tukholmalaiset joulumarkkinat. Alue on kompakti. Pienet mökit ovat kauniit ja ympäristö historiallinen. Tori oli joukukuun ensimmäisenä viikonloppuna vilkas. Tarjolla oli paljon syötäviä tuotteita.

joulutoristokis2
Ystävämme Kaisa markkinoilla.

Markkinat olivat meille pienoinen pettymys. Kävimme viime vuonna Skansenin markkinoilla. Skansenin markkinat olivat yksityiskohtia myöten mietityt ja myytävät tavarat olivat linjassa keskenään. Suurtorin markkinoiden tarjonta ei säväyttänyt. Puitteet olivat kauniita, mutta myytävän tavaran joukossa oli paljon krääsää ja osa tuotteista tuntui ylihinnoitellulta esimerkiksi Marianne-karkit pienissä sellofaanipusseissa. Suurtorin markkinat on ilmainen tapahtuma toisin kuin Skansenin markkinat.  Vanha kaupunki on Tukholman turistikeskittymä. Markkinoilla muistutettiinki ahkerasti joulutorin asiakkaita taskuvarkaista.

joulutoristokis5

Kiersimme nopeasti kojut, mutta jotain ehdimme ostaa markkinoilta. Lyyli onki punaisen pikkuauton ystävämme Kaisan avustuksella 20 kruunulla.

joulutoristokis4

Harvassa kojussa kävi enää käteinen maksuvälineenä. Tarjolla oli joko korttimaksu tai Swish, joka on Ruotsin vastine MobilePaylle.

joulutoristokis

Olimme torilla noin puolisen tuntia. Tori on sen verran pieni, että sen kiertää nopeasti ympäri. Saman päivän aikana ehtii vielä moneen muuhunkin paikkaan, vaikka olisi lyhyellä päiväristeilyllä.

Vinkit

19 vastausta artikkeliin “Tukholman vanhan kaupungin joulumarkkinat Stortorgetilla”

  1. Tämän halusin kertoa lukijoilleni, että kukaan ei suunnittele koko päiväohjelmaa yhden joulutorin ympärille. Torin pienuus johtuu toki siitä, että kyseessä on vanha kauppapaikka ja itse aukio on aika pieni.

   Tykkää

 1. Tuo vanhan kaupungin joulutori on kyllä tosi tunnelmallinen, kun pimeys saapuu kaupunkiin. Risteilymatkustajat harmi kyllä ei ehdi näkemään toria täten tunnelmallisimpana aikana vaan kokee sen pelkän ryysiksen. On siellä illallakin porukkaa kuin pipoa, mutta itse viihdyin siellä hyvin. Ei siellä silti kauaa aikaa saa kulumaan, sen verran pieni alue on kyseessä.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi. Meille ei tullut edes mieleen, että torille olisi voinut mennä myöhemmin. Ryntäsimme paikalle heti aamupäivästä. Tällä kertaa olisi ollut mahdollisuus myös iltavierailuun, koska yövyimme Tukholmassa pari yötä.

   Tykkää

 2. En ole ikinä käynyt ulkomailla missään joulumarkkinoilla, mutta Tukholmaan asti voisi joskus päästäkin. 😀 Täytyy kuitenkin lukea arvosteluja eri markkinoista ensi joulua varten, ettei joutuisi pettymään.

  Tykkää

 3. Kiitos tästä. Tuli olo, että milloin seuraavaksi lähden joulumarkkinoille, kohde ei ole Tukholma. Tänä vuonna Tallinnakin oli pettymys. Ehkä syy oli sateessa, ehkä siinä, että käytiin pari vuotta sitten ja kaikki oli ihan samanlaista. Budapestissa ja Münchenissä olen myös ollut, ja kai on myönnettävä, että Keski-Eurooppa on joulumarkkinoiden paratiisi ja ihanat löytääkseen pitää matkustaa vähän naapureita kauemmas.

  Tykkää

  1. Meillä on suunnitteilla Keski-Euroopan markkinat. Äitini on erityisesti innostunut joulumarkkinoista ja olen luvannut hänen kanssaan niitä kiertää. Tänä vuonna äitini kävi vain Tallinnan joulumarkkinoilla ja ei hänkään niistä mitään erityistä maininnut. Syy varmaan sama kuin sinullakin eli huono sää ja hän on jo nähnyt ne markkinat aikaisemmin.

   Tykkää

 4. Saksan ja Puolan joulutoreja on tullut kierreltyä paljonkin. Onhan niissäkin rahastuksenmakua välillä, mutta pääsääntöisesti hinnat ovat kuitenkin siedettävät ja mitään onnetonta krääsää ei ole myynnissä. Joulutoreilla on Keski-Euroopassa niin pitkät perinteet, että niiden laatua myös valvotaan hyvin.

  Tykkää

 5. Päivitysilmoitus: Reissuvuosi 2017
 6. Tukholman vanhan kaupungin Joulutori on ihan ok. Sieltä ostin edellisellä kerralla gotlantilaista hilloa nimeltään salmbärssylt. Niitä marjoja kasvaa Gotlannissa ja sieltä oli myös tuo hillon myyjä.

  Tykkää

  1. Kiva kuulla. Toivottavasti kukaan ei jätä käymättä tekstini takia. Olin aikaisemmin käynyt Skanssenin torilla ja siihen verrattuna vanhan kaupungin tori oli pettymys.

   Tykkää

 7. Olen käynyt aika monella joulutorilla Euroopassa. Prahassa, Strasbourgissa, Vilnassa, Riiassa, Tallinnassa ja Tukholmassa. Joku muukin saattaa olla, kaikkia en välttämättä muista. Hienoin ja mieleenpainuvin on ehkä Vilnan Joulutori katedraaliaukiolla. Siellä oltiin myös viime joulukuussa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: