Herkulliset matkakuvat

lumiukot
Nämä lumiukkomarengit kuvasin Helsingissä joulukadun avajaisissa.

Osallistun tällä postauksella ensimmäistä kertaa Instagram Travel Thursday -kampanjaan. Tästä lähtien voit nähdä blogissani kerran kuukaudessa IGTT-postauksen, jonka kuvituksena olen käyttänyt vain Instagramissa julkaisemiani kuvia.

Aloitin blogin Instagramissa ja Facebookissa herkkujoulukalenterin. Joka päivä luukusta paljastuu yksi herkku matkoiltamme. Tässä kooste ensimmäisen viikon kuvista.

rusetti1

Matkustimme Lyylin kanssa marraskuun viimeinen päivä Tukholmaan. Kävimme laivalla syömässä Viking Linen joulubuffetin, jonka jälkiruokapöydästä löytyi rosetti. Googlailtuani aihetta, minulle selvisi, että rosetti on skånelainen jälkiruoka.

vadelmat

Belgialainen vadelmaleivos. Belgialaiset osaavat tehdä suklaakonvehtien ja oluen lisäksi aivan mielettömän herkullisia leivoksia. Olemme käyneet Lyylin kanssa Belgiassa kolme kertaa ja toivottavasti pääsemme taas pian uudelleen. Kirjoitin toukokuussa Taaperon lempipaikat Belgiassa -postauksen, josta löytyy kohdevinkkejä lasten kanssa Belgiaan matkaaville.

mansikat

Nämä virolaiset Anneli ja Marko Poldsamin valmistamat mansikka-mustikkavartaat söimme Syysmatinmarkkinoilla syyskuussa Espoossa. Markkinat järjestetään Espoon tuomiokirkon ympäristössä. Syysmarkkinoilla -postauksestani löytyy enemmän tietoa tapahtumasta.

joulutorttu

Kotoinen joulutorttu, jonka kuvasin Helsingissä. En ole suuri jolutorttufani ja ulkomailla asuessani en kaivannut niitä. Täällä Suomessa ne tuntuvat kuuluvan olennaisena osana kaikkiin joulukarkeloihin.

sacher

Juhlimme Lyylin kanssa itsenäisyyspäivää äitini ja norjalaisten host-vanhempieni kanssa Musiikkitalossa. Olimme ostaneet liput konserttiin ja olihan se aika nopeasti selvää, että kolmen tunnin klassinen konsertti olisi liian vaativa taaperolle. Jäimme väliajan jälkeen Lyylin kanssa nauttimaan tarjoiluista. Lyylin suosikki on suklaakakku. Tämä kakku oli nimeltään sacher, mutta ei mielestäni ollut samanlainen kuin Wienissä syömäni sacher-kakku.

palagg

Tanskalainen pålægschokolade. Emme ole vielä käyneet Lyylin kanssa Tanskassa, mutta matka on jo suunnitteilla. Eniten Tanskassa kiinnostaa Kööpenhamina ja Legoland, jossa vierailin viimeksi 80-luvulla.

igtt

Tämän IGTT-kampanjan järjestää  Travellover ja Vagabonda -blogit. Kampanjan tarkoituksena on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa. Meidät löydät Instagramista nimellä @jokomennaan

10 vastausta artikkeliin “Herkulliset matkakuvat”

 1. Tervetuloa mukaan Instagram Travel Thursdayhin!
  Aivan ihania kuvia. Melkein jo aloin pukea kenkiä jalkaan lähteäkseni herkkukaupoille, mutta eipä näitä ihanuuksia taida ihan lähiässästä saada. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Meitä taitaa (monen muun jutun ohella) yhdistää myös rakkaus herkkuihin. 🙂 Maistelin muuten noita rosetteja laivalla ja nehän on aika pahoja. Tai se koostumus on harmittavan rapsakka jotenkin! Mut nuo mansikka-mustikkavartaat näyttää sille, että ne ei voi olla muuta kuin superherkullisia!

  Mä olen muuten tässä matkattomuudessani hieman tutkinut ensi kevään yksinmatkakohteeksi Belgiaa. Kukaan ei olisi arvostelemassa, kuinka paljon nautiskelen olutta, suklaakonvehteja ja leivonnaisia. 😉

  Kiva, kun tulit mukaan IGTT:hin!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentistasi Kati! Belgia on nimenomaan herkuttelijan maa. En ole syönnyt siellä tajunnan räjäyttäviä päivällisiä, mutta olut, suklaa ja leivokset ovat vieneet minut mennessään.
   Mukava oli hypätä nyt mukaan IGTT:hin kun aihe oli vapaa (=matalakynnys).
   Rosetit olivat minusta kauniita, mutta maultaa muistuttivat tippaleipää, joka on mielestäni myös aika ykstoikkonen jälkkäri.

   Liked by 1 henkilö

 3. Ihanat lumiukot! Kauankohan menisi, että itse saisin väsättyä jotain edes vähän tuollaista ja vegaanisena? Haaveillahan saa. Kiitos kuvista, lähden metsästämään samankaltaisia reseptejä. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Mä en ollut edes tajunnut, että marengit voisi tehdä vegaanisena, mutta ohjeitahan näyttää löytyvän ja aineosat näyttävät yksinkertaisilta. En ole koskaan valmistanut tavallisiakaan marenkeja, mutta nuo vegaaniset kikherneliemestä vatkatut kuulostaa niin kiinnostavilta, että täytyykin kokeilla.

   Tykkää

 4. Tervetuloa minunkin puolesta IGTT:n pariin! 🙂 Belgia taitaa olla aikamoinen herkuttelijan paratiisi. Keväisellä pikareissulla ehdin herkutella siellä vohveleilla ja ranskalaisilla, mutta suklaat ja leivokset jäivät väliin. Pitää siis palata Belgiaan testaamaan myös ne! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos Terhi. Ranskalaiset ja vohvelit on tietenkin ne pakolliset Belgian vierailun herkut. Pidemmällä vierailulla ei voi välttyä suklaalta tai leivoksilta.

   Tykkää

 5. Nälkähän tässä tulee! Me panostamme matkoilla harvoin ruokaan, mutta joskus toki – mutta silloinkaan ei niitä näin antautumuksella tule oikein kuvattua.
  Oman joulukalenterimme toteutimme Instagramiin ja teemana muistella käytyjä maita, yksi maa per päivä.
  Siinä ei tule ihan nälkä, mutta itselleni ainakin eri reissujen muistelu on ollut kivaa!
  https://www.instagram.com/meriharakka/

  Tykkää

  1. Kiitos Pirkko joulukalenterivinkistä. Laitoin teidän Instan seurantaan niin pääsin mukaan vielä joulukalenteriin.
   Lapsen kanssa kun matkaa niin koko ajan on syötävä, mutta aina ei voi valita ravintolaa oman mieltymyksen mukaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: