Risteilyfiiliksiä Silja Serenadelta

laivalla_silja5
Keishalle matkasta jäi mieleen erityisesti lasten diskot. Menomatkalla lapsia tanssitti Harri Hylje ja paluumatkalla Muumipeikko sekä Pikku Myy.

Ei tullut lottovoittoa hyttiarvonnassa vai onko se edes arvonta? Matkasimme Tukholman risteilylle Lyylin ja kummityttöni Keken kanssa syyskuisena viikonloppuna. Olin ostanut matkan Club One -synttärilahjahintaan 20€. Hinta on älyttömän halpa, ja ei kai sitä voi olettaa saavansa luksusta sillä hinnalla. Normaali hinta meidän  matkalle syyskuisena lauantaina olisi ollut 117€. Valitsin jäljellä olevista vaihtoehdoista Promenade-hytin, koska koska ajattelin sen olevan kivaa vaihtelua tytöille. Kahdella viime matkalla meillä on ollut A-luokan hytti merinäkymällä.

laivalla_silja2

Hytti oli tilavan tuntuinen ja Keisha kommentoikin heti ovelta, että tämä on ollut isoin hytti, mitä meillä on ollut. Pieni pettymys oli kuitenkin näkymä. En tiedä millä perusteella hytit valikoituvat, mutta näkymämme oli ankea, pölyinen baarin katto. Lapset istuivat mielellään ikkunalaudalla ja napostelivat herkkuja. Iso ikkunalauta toi kivasti lisätilaa 11 neliön hyttiin.

laivalla_silja3

Hytti oli aivan laivan perässä ja siellä oli aika rauhallista. Yöllä ei kuulunut mitään melua hyttikäytävältä. Luin myöhemmin jostain nettikeskustelusta, että laivan päätyhyttejä ei suositeltu, koska baareissa on ohjelmaa yömyöhään. Toki musiikkia kuului hyttiin, mutta se ei häirinnyt meidän yöunia.

Hyttiin oli tehty pientä pintaremonttia, mutta kylpyhuone oli kulahtanut ja nuhjuinen. Esimerkiksi WC-istuimen painike oli rikki. Kaikki kuitenkin toimi ja Lyylille etukäteen tilattu potta odotti valmiina hytissä. Illalla tilasin vielä sängynlaidan Lyylille ja se tuotiin pikaisesti hyttiin.

laivalla_silja4

Olen kolunnut risteilyelämäni aikana melkein kaikki hyttiluokat läpi. Kouluretkellä Lyypekkiin 1995 nukuimme Finnjetin hytissä, jossa sängyt olivat lomittain. Lattiapintalaa hytissä oli vain yksi neliö. Vessat ja suihkut olivat käytävällä. Hytti sijaitsi autokannen alla. Perhematkoillamme äitini kanssa yövyimme yleensä B-luokan hytissä, koska joku oli kertonut äidilleni, että C-luokan hytissä kuuluu moottorien äänet. Parikymppisenä matkustimme ilmaisilla kupongeilla ja Viikkarin C-luokka tuli niin tutuksi, että enää en sinne halua mennä. Moottorin äänet eivät niinkään häirinneet vaan enemmänkin autokannelta kuuluvat äänet. Työmatkoillani minun on ollut mahdollisuus tutustua myös Commondore ja DeLuxe hytteihin. Onhan se mukavaa kun on tilaa ja kunnon sänky sekä jääkaapissa juomat kylmänä odottamassa. Sen verran hintavia nuo hytit kuitenkin ovat, että en ole meidän matkoille sellaista vielä varannut.

laivalla_silja6

Emme olleet lähteneet laivalle vain hyttiin istumaan ja hytin ulkopuolella ohjelma oli monipuolista. Ohjelma alkoi jo satamassa kun värikkäät näyttelijät tulivat tervehtimään Lyyliä ja Keishaa. Myöhemmin tytöt tanssivat hahmojen kanssa Promendilla ja otin itsekin muutaman tanssiaskeleen siniseksi maalatun miehen kanssa. Tukholmassa Keisha mietti, että ovatko värilliset näyttelijät meitä vastassa. Eivät olleet vaan vastassa olivatkin uudet hahmot muun muassa hopeinen merirosvo ja valkoinen enkeli. Lyylille suurta iloa tuotti Muumipeikon näkeminen. Olihan viime tapaamisesta Muumipeikon kanssa jo yli kuukausi.

laivalla_silja

Illalla ohjelmassa oli trapetsishow Promenadilla, jota menimme katsomaan Promenadin ravintolan terassille. Lyyliä show vähän jännitti, koska hän pelkäsi esiintyjien tippuvan. Esityksen musiikki oli myös aika kovalla. Seuraavana päivänä menimmekin katsomaan showta Promenadin ylittävälle sillalle ja se oli lasten mielestä parempi paikka.

 

 

 

 

 

8 vastausta artikkeliin “Risteilyfiiliksiä Silja Serenadelta”

 1. Voi jehna, mikä näkymä! Me ollaan kans muutaman kerran oltu Promenade-hytissä. Ikkunalauta on lapsista aivan huippuhauska! Siitä tuli heti hytin vakiopaikka. Useimmiten ollaan kuitenkin merinäköalalla. Me kyylätään kans aina megatarjouksia ja Club One-etuja, kun mennään risteilylle. 20 euroa on ihan älyttömän halpa! Mekin ollaan joskus sellainen napattu. Siihen päälle olikin sitten ihanaa ottaa buffetit mennen tullen. 😀

  Nuo lasten laidat sänkyihin on kyllä älyttömän näppärät. Me ollaan saatu kans ne tosi nopeasti pyytämällä saman illan aikana. Samoin matkasängyn – ja myös uusi matkasänky, kun Tytär on hyppäsi sänkyyn ja pohja meni rikki… hups!

  Tykkää

  1. Sitä mietin, että saako purnata, jos näkymä on ankea? Netissä ei ainakaan ole mitään mainintaa, että ”osassa hyteissä on esteellinen näkymä”. Seuraavalla matkalla meillä on taas merinäköala, vaikka matkustetaankin melkein vuoden pimeipään aikaan ja eihän sieltä ikkunasta mitään näe ulos.

   Tykkää

 2. Meidän perheen must-juttu on juuri nuo Promenade-hytit. Ja aikuisten kera ollaan menossa niin valinta on A-luokka, koska niissä on ikkunat.
  Lapset istuvat Promenaden ikkunalla ja joko lukevat, tai katsovat muita ihmisiä, niin ja niiden herkkujen kera. Ollaan kovasti tykätty! Kun lapset viihtyy, viihtyy vanhemmatkin. 🙂

  Tykkää

  1. Tajusin vasta tällä matkalla, että miten kiva se Promenade-hytti onkaan kun lapsille on se oma soppi. Menemme varmaan uudestaankin Promenade-hyttiin ja toivomme silloin vähän vilkkaamasta kohdasta näkymää. 🙂

   Tykkää

 3. En ole risteilyjen ystävä, mutta ymmärrän ihan täysin, miksi ne vetävät lapsiperheitä. Kiva ohjelma, edulliset hinnat ja helpot ruokailut ja siirtymiset, kun ravintola ei ole kaukana, houkuttelevat perheet mukaan. Harmi, että hytin ikkunasta avautui noin tylsä maisema mutta saittepa ainakin rauhalliset yöunet. Minullakin on muuten kokemuksia 90-luvun Finnjetistä ja monenlaisita hyttityypeistä Ruotsin laivoilla. Nykyään minua ei saa laivalle – ellei kyseessä ole vaikka joku kummitytön seurassa vietetty pinkik-risteilypäivä. Sellainen tehtiin pari vuotta sitten ja kivaa oli! 🙂

  Tykkää

  1. Minäkin ajattelin, että risteilyt on niin nähty ja enää en laivalle lähde, mutta näiden lasten kautta löytyi ihan uusi näkemys laivamatkustukseen. Siellä on just sopivasti kaikkea kivaa ja paljon edullisempaa kuin hotelliloma Suomessa. Aikaa on Tukholmassa tosi niukasti, mutta se luo kivasti raamit päivään. Me aloitettiin meidän risteilyura Lyylin kanssa juurikin piknikristeilyllä.

   Tykkää

 4. Ihan hirmuisen kauan on omasta edellisestä Ruotsin risteilystäni, joten oli virkistävää kurkistaa laivalle. Mutta härregyyd, edellisestä risteilystä lienee aikaa yli kymmenen vuotta.

  Olen matkustanut Finnlinesin rahtilaivoilla Saksaan – se on hulppeaa mutta rauhallista touhua ylenpalttisine ruokailuineen – ja mennyt Ruotsiin asuntoautolla Turusta Gracella.

  Yhdellä yhdistyksellä johon kuulun, on seminaariristeilyjä, mutta niillekään minua ei enää saa millään. Joillakin aikuisilla ihmisillä on noilla retkillä tavoitteena kiskoa illallispöydässä mahdollisimman paljon alkoholia – ja sellaista menoa en halua vapaaehtoisesti katsoa. Muuten kai alkoholinkäyttö on perusristeilyillä melko siistiä?

  Tykkää

  1. Kun matkustaa risteilyillä lasten kanssa niin jotenkin niitä kännääviä ihmisiä ei näe ollenkaan. Jotenkin siellä laivalla on onnistuttu erottamaan eri ryhmät niin, että ne eivät häiritse toisiaan. Olen jopa kuullut, että jotkut perheet menevät bileristeilyille, koska niillä risteilyillä on niin hyvin tilaa lasten paikoissa. Sitä en ajatellut kokeilla itse.

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: